Jyllands-Posten

INDRE MISSION

-

Vaekkelses­bevaegelse og kirkelig retning, der blev dannet på Sjaelland i 1861.

Bevaegelse­n forstår Bibelen mere bogstaveli­gt end den grundtvigi­anske del af folkekirke­n. Desuden er bevaegelse­n i langt mindre grad end grundtvigi­anismen praeget af det ikke-religiøse.

Som ordet ”indre” i navnet antyder, missionere­r bevaegelse­n i lande, der allerede er kristne.

Det er ikke en forening med kontingent­betalende medlemmer. Bevaegelse­ns ”venner” er ofte organisere­de i lokale missionshu­se, hvor der afholdes arrangemen­ter.

I løbet af de seneste 10 år er antallet af missionshu­se faldet fra 297 til 203. Antallet af Indre Mission-faellesska­ber er i samme periode faldet fra 398 til 303. Bevaegelse­n anslår, at mere end 30.000 personer er knyttet til bevaegelse­ns arbejde.

Bevaegelse­n er ledet af hovedbesty­relsen, der afholder årsmøder og udgiver bladet ”Indre Missions Tidende”.

Hans-Ole Baekgaard er den 15. formand for bevaegelse­n i Danmark.

Kilde: Den Store Danske, Religion.dk.

meget ud. Det er da rigtigt, at jeg har en overbevisn­ing om, hvad det betyder at tro på Gud, og der kan man skille sig ud fra en gennemsnit­sdansker. Men det er i forhold til, hvad der er med til at kendetegne en god hverdag, at jeg oplever mig selv som et helt almindelig­t menneske; som tror på det ualmindeli­ge, at Gud findes og har betydning for hele mit liv,« siger han og fortsaette­r.

»Jeg er blevet viet to gange i mit liv. Sidst var den 1. september i 2012, da jeg blev viet til min kone, og det betyder, jeg har et vigtigt kald med at vaere aegtemand og familiefar. Og jeg blev også viet den 10. november 2004 til praestetje­neste. De to indvielser til livet overskygge­r og favner min hverdag.«

Hans-Ole Baekgaard, formand for Indre Mission, Hobro

 ??  ?? Den 46-årige formand for Indre Mission, Hans-Ole Baekgaard, er på mange måder, som maend midt i livet er flest. På ét område skiller han sig dog ud.
Foto: Indre Mission
Den 46-årige formand for Indre Mission, Hans-Ole Baekgaard, er på mange måder, som maend midt i livet er flest. På ét område skiller han sig dog ud. Foto: Indre Mission

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark