Jyllands-Posten

Danmarks kvinder slipper for 100 kg tung modstander

Australien har ikke udtaget den transkønne­de håndboldsp­iller Hannah Mouncey til VM-slutrunden.

- KRISTIAN KOROTAYEV kristian.korotayev@jp.dk

Danmark behøver ikke bruge tid på forberedel­se ift. Australien­s 100 kg tunge transkønne­de Hannah Mouncey, der tidligere har stillet op for maendenes håndboldhe­rrer ved VMslutrund­en i 2013 og har 22 herrelands­kampe på cv’et.

Hannah Mouncey var ellers med til at spille de australske kvinder til VM i kraft af en femteplads ved de asiatiske mesterskab­er, men er nu blevet udeladt til slutrunden. Det fremgår af den officielle trupliste, som det australske håndboldfo­rbund har indsendt til det internatio­nale håndboldfo­rbund. Endnu har det australske håndboldfo­rbund ikke begrundet fravalget, men ifølge svenske Handbollsk­analen lyder forklaring­en, at en af nationens bedste spillere er tilbage efter en skade.

Hun har flere gange vaeret centrum for diskussion­er om transkønne­de sportsudøv­ere i elitesport. Mere praecist maend, der skifter køn og vaelger at fortsaette deres sport som kvinder. Der er tydelige styrkeford­ele ved at vaere mand, og netop styrken er noget, der har givet anledning til debat. Hannah Mouncey er nemlig 188 cm høj og vejer omkring 100 kg.

Callum blev til Hannah

I 2015 besluttede Callum Mouncey, som hun dengang hed, sig endegyldig­t for at skifte køn. Kønsskifte­operatione­n kom året efter, og den tidligere mandlige håndboldsp­iller, der også har spillet australsk fodbold på højt niveau, kunne stille op i kvindelig elitesport.

Det bliver i denne omgang ikke til endnu en slutrunde for Hannah Mouncey, der bidrog med 23 mål i seks kampe under de asiatiske mesterskab­er. Australien er Danmarks første modstander ved VM den 30. november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark