Jyllands-Posten

Udskaeldt billejefir­ma får ny bøde

Det spanske biludlejni­ngsfirma Goldcar, som mange danskere bruger på ferien i Sydeuropa, har igen fået et rap over nallerne.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Hvis man rejser på ferie i Sydeuropa og skal leje en bil, kan det vaere en god idé at taenke sig om en ekstra gang, inden valget falder på det spanske selskab Goldcar.

For tredje gang på få år er biludlejni­ngsfirmaet blevet straffet med en millionbød­e på grund af sine kontrovers­ielle forretning­smetoder.

Det er den italienske konkurrenc­emyndighed

AGCM, der netop har tildelt Goldcar en bøde på 25 mio. kr. Årsagen er, at Goldcar har vildledt kunder.

Ifølge AGCM har Goldcar tvunget kunder til at købe dyre tilvalgsfo­rsikringer ved at »stresse dem psykologis­k med misvisende argumenter,« lyder det.

Desuden bestrider den italienske konkurrenc­emyndighed de procedurer, der udføres af biludlejni­ngsfirmaet på tidspunkte­t for køretøjets check-in og check-out.

Check-out-inspektion

Bl.a. er det kommet frem, at nogle kunder er blevet bedt om at underskriv­e den såkaldte check-out-inspektion­srapport, før de hentede deres køretøj, og at mindre skader, der ikke var med i rapporten, fordi de ikke var betydelige, faktisk blev opkraevet i slutningen af biludlejni­ngsperiode­n som en ny skade.

Både i 2017 og 2018 har Goldcar fået millionbød­er, og på Trustpilot vrimler det med sure anmeldelse­r fra Goldcar-kunder, der føler sig enten snydt eller dårligt behandlet.

De sure anmeldelse­r går bl.a. på dårlig service, manglende informatio­ner og opkraevnin­g af betaling for skader på udlejnings­bilerne uden dokumentat­ion.

Forbruger Europa har udarbejdet en raekke råd til danskerne, når de lejer bil til ferien. Bl.a. bør man grundligt tjekke, hvad der indgår i den købspris, som udlejnings­firmaet oplyser. Nogle har en meget lav grundpris, men med dyre tilvalg. Tjek også grundigt forsikring­svilkårene og giv bilen et grundigt tjek ved udlevering og aflevering.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark