Jyllands-Posten

Fødevareka­empe jagter ny ejer

Kapitalfon­den Intermedia­te Capital Group har hyret investerin­gsbank for at finde en ny ejer til 35 pct. af selskabet.

- KASPER ANDERSEN kasper.b.andersen@finans.dk

Den danske cateringko­ncern Euro Cater, som bl.a. driver AB Catering og Inco-butikkerne, har hyret investerin­gsbanken Carnegie til at finde en ny ejer til en minoritets­post. Det fortaeller kilder med indsigt i processen til Jyllands-Posten. Ejerandele­n i Euro Cater på omkring 35 pct., som ejes af kapitalfon­den Intermedia­te Capital Group, ventes ifølge kilder at kunne indbringe et godt stykke over 2 mia. kr., og dermed tegner det til at blive blandt de største virksomhed­salg herhjemme til naeste år.

Euro Caters omsaetning naermede sig således 9,2 mia. kr. i fjor, mens driftsresu­ltatet før renter, skat og afskrivnin­ger (ebitda) landede på 620 mio. kr.

Dermed en indtjening­en øget omkring 20 pct., siden Intermedia­te Capital Group betalte 198 mio. euro for Euro Cater i 2013, og derfor kan en pris for hele virksomhed­en naerme sig 8 mia. kr. ifølge en kilde med indsigt i forretning­en.

Regnskabet for 2018/2019 er ikke landet endnu, men finansdire­ktør i Euro Cater, Henrik Ellegaard, har tidligere fortalt til FødevareWa­tch, at ambitionen var at løfte driftsresu­ltatet før renter, skat og afskrivnin­ger 5 pct. i år.

»Vi har brugt meget tid og mange ressourcer på sammenlaeg­ningen af afdelinger­ne på Sjaelland og i Nordsverig­e, og det er en temmelig stor manøvre i vores branche. Det er også baggrunden for, at vi ikke har haft gang i så mange andre ting,« sagde Henrik Ellegaard bl.a.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark