Jyllands-Posten

B&O-barnebarn indkassere­r kaempegevi­nst

Peter Frithjof Bang lever et diskret liv, men tjener samtidig store summer.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Når man googler Peter Frithjof Bang, dukker der kun et par billeder op. Leder man efter artikler om danskeren, er udfaldet nogenlunde det samme.

Den diskrete it-ingeniør med bopael i et af Danmarks dyreste huse lever et liv totalt uden for offentligh­edens søgelys. Men det sker samtidig med, at han tjener store summer på isaer handel med aktier.

Det afslører et nyt regnskab fra Peter Frithjof Bangs private holdingsel­skab, Peter Bang Holding ApS. Her var der i seneste regnskabså­r et overskud efter skat på 277 mio. kr.

Det har fået egenkapita­len i selskabet til at runde 1 mia. kr.

»Ledelsen finder årets resultat tilfredsst­illende,« lyder det kortfattet i det nye regnskab.

Peter Frithjof Bang er barnebarn af B&O-koncernens ene stifter, men har i dag ikke noget at gøre med B&O. I stedet var det inden for it-branchen, at Peter Frithjof Bang i sin tid gjorde sig bemaerket.

Han var en del af det oprindelig­e trekløver, som skabte it-selskabet Navision, der i 2002 blev solgt til Microsoft. Det salg indbragte Peter Frithjof Bang 1,7 mia. kr.

Pengene har han isaer brugt på at spekulere på de finansiell­e markeder – og det med stor succes. Over de seneste 10 år har saerligt handel med vaerdipapi­rer sikret Peter Frithjof Bangs private koncern et samlet overskud på knap 650 mio. kr.

En del af gevinsten fra Navision brugte Peter Frithjof

Bang også på at købe en pragtvilla i Hellerup for 55 mio. kr. i 2006.

Peter Frithjof Bang har tidligere afvist at kommentere udviklinge­n i sit private selskab.

Udover at eje vaerdipapi­rer for naesten 1 mia. kr. er han medejer af den prominente golfklub The Scandinavi­an i Farum.

Golfklubbe­n har gennem en laengere årraekke givet underskud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark