Jyllands-Posten

Usikre markeder presser Rockwool

Årets 3. kvartal bød på flere positiver overraskel­ser fra Rockwool, der både haever top- og bundlinje. Men nedadgåend­e konjunktur­er er selskabets store udfordring.

- SIGNE TIND HVAS signe.t.hvas@jp.dk

Usikre markedsfor­hold bliver ved med at påvirke Rockwool. Selskabets tal for 3. kvartal af 2019 er bl.a. praeget af økonomiske vanskeligh­eder i Tyskland, hvor virksomhed­ens salg er faldet, samt et nedadgåend­e asiatisk marked. Selskabets svenske topchef Jens Birgersson følger derfor nøje med i udviklinge­n.

»Vi er nødt til at vaere på taeerne og sikre, at vi driver vores virksomhed godt, og at vi skaber fremgang,« siger han. Udmeldinge­n kommer, efter selskabet har offentligg­jort sine resultater for 3. kvartal af 2019, der bød på både positive overraskel­ser og lidt flere udfordring­er end ventet.

Isolerings­giganten haevede bundlinjen til 77 mio. euro fra 76 mio. euro i samme kvartal sidste år, samtidig med, at omsaetning­en steg fra 692 mio. euro til 706 mio. euro.

Selvom Jens Birgersson peger på volatilite­t som selskabets primaere udfordring, pointerer han, at selskabet trods alt har eksisteret i mange år og derfor kender den basale opskrift på at drive forretning; der skal ikke produceres mere, end der saelges.

»Derudover er vi nødt til at blive ved med at udvikle produkter og investere. Og man skal huske, at markeder ikke er udfordrede for evigt,« siger han og tilføjer:

»Nogle gange må man bare holde hovedet koldt og blive ved med at arbejde, selvom toplinen ikke vokser med 5 pct.«

I forbindels­e med regnskabet har Rockwool også valgt at nedpraecis­ere sine forvetning­er til hele årets vaekst til den lave ende af guidance på 2-5 pct. i lokal valuta.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark