Jyllands-Posten

KARDASHIAN/JENNERFAMI­LIEN

-

Kim Kardashian var den første i familien, der gjorde sig bemaerket, da en intim video af hende og hendes davaerende kaereste blev offentligg­jort.

Søskendefl­okken består af Kim Kardashian, Khloe Kardashian, Kourtney Kardashian, Rob Kardashian, Kendall Jenner og Kylie Jenner.

Alle er børn af Kris Jenner, der var gift med nu afdøde Robert Kardashian og efterfølge­nde tidligere atlet Bruce Jenner, der senere skiftede køn og navn til Caitlyn Jenner.

Familien blev for alvor kendt, da de startede realityser­ien ”Keeping Up With The Kardashian­s”, der stadig kører i dag. her historie. Det handler altså ikke bare om produktet laengere, men også om personen bag.

Ifølge hende skubber Kylie Jenner denne tendens endnu laengere. Det, hun eksempelvi­s gør på sine Youtubevid­eoer, er at bruge sine egne produkter. Hun viser, hvordan man kan lave forskellig­e makeup-looks selv med hendes produkter. På den måde når hun ud til sine følgere.

»Hun viser, at hun selv kan gøre det og ikke har brug for en anden kendis til at promovere sine produkter. Hun viser, at hun selv bruger sine produkter, og at hun kender dem. Og på samme tid er hun tilgaengel­ig,« siger Antonia Erz.

Et liv i sus og dus

Meget af Kylie Jenners indhold på de sociale medier er også glimt af hendes dagligdags­liv. Hun laegger videoer og billeder op af sine events, sin morgenmad og sin datter Stormi. Og selv om hun lever et milliardae­rliv i sus og dus, er hun alligevel en, de unge kan spejle sig i, forklarer Antonia Erz.

»Der er en identifika­tionsmekan­isme, samtidig med at hun stadig er en, man kan se op til. Mennesker kan straebe efter at blive som hende. Hun er en rollemodel. Hun er en selvskabt milliardae­r, hun er en kvinde – tilmed en ung kvinde – der stadig har venner og fester i weekendern­e. Det skaber en kaempe identifika­tionsplatf­orm for hendes følgere,« siger hun.

Men selv om Antonia Erz, som mange andre, kalder Kylie Jenner for en selvskabt milliardae­r, er hun selv lidt usikker på definition­en. Hun mener, at Kylie Jenner er født med et privilegie, som ikke mange andre har. Og tilmed en familie, der alle arbejder meget med promoverin­g.

Mads Keilberg er ikke helt enig.

»Hun er født ind i det her, men man skal ikke tage aeren fra hende. Hun er en ener. Hendes søskende gør det samme, men hun tjener langt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark