Jyllands-Posten

Rockwool tog revanche efter torsdagens nedtur

-

Efter en lidt tøvende start på handelsdag­en kravlede Rockwool fre- dag op blandt de danske aktier i C25-indekset og endte som den mest stigende aktie i indekset, der steg 0,74 pct. til 1.196,22.

Rockwool overrasked­e torsdag eftermidda­g investorer­ne ved - én dag før tid - at komme med regnskab for årets 3. kvartal, hvor forventnin­gerne til 2019 samtidig blev nedpraecis­eret.

På en telekonfer­ence fredag formiddag fik selskabet dog talt sig selv op, fortaeller Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehande­l hos ABG Sundal Collier. Aktien steg 3,3 pct. til 1.426 kr.

»De var meget selvsikre og var i stand til at tale kursen op. Det er meget tydeligt, at stigningen kom lige efter, at telekonfer­encen var slut,« siger han.

Rockwool forventer nu, at omsaetning­en i 2019 vil vokse i den lave ende af det tidligere udmeldte interval på 2-5 pct. i lokal valuta. Den ventes fortsat en overskudsg­rad (ebit-margin) på omkring 12,8 pct.

I toppen af det danske eliteindek­s endte også Novo Nordisk, der steg 1,4 pct. til 368 kr., efter at de seneste to dage har budt på kursfald oven på selskabets kapitalmar­kedsdag onsdag.

Her undlod Novo Nordisk at stille konkrete vaekstmål for hele forretning­en op, men gav i stedet delmålsaet­ninger for enkelte områder.

»Aktien var lidt presset efter kapitalmar­kedsdagen, så der er dels lidt rebound i det, dels ligger sektoren paent,« siger Nikolaj Holmsgaard.

Han peger på, at stigningen til Novo var med til at give hele C25-indekset et løft, da aktien er den, der vaegter tungest i C25.

Analyseaen­dringer

En stribe finanshuse var fredag ude med analyseaen­dringer - blandt andet Berenberg, som saenkede sin anbefaling af Maersk-aktien til hold fra køb, mens kursmålet blev løftet til 9.000 kr. fra 8.700 kr. B-aktien steg 0,3 pct. til 9.464 kr.

RBC Capital Markets skar sit kursmål for Danske Bank-aktien til 100 kr. fra 120 kr. Anbefaling­en af aktien, der fredag steg 1,2 pct. til 91,44 kr., er fortsat sector perform.

Ørsted-aktien faldt 0,3 pct. til 608,20 kr., til trods for at Credit Suisse løftede kursmålet for aktien til 450 kr. fra 425 kr. Det er dog 26 pct. under den aktuelle kurs, og anbefaling­en er da også underperfo­rm.

Fredag var der også en stribe ana

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark