Jyllands-Posten

Til lands eller til vands: Ny oplevelses­rute rundt om Silkeborg

Silkeborg Kommune er i gang med at anlaegge en ny oplevelses­rute omkring byen. Brugerne vil få mulighed for at faerdes i naturen både til lands og til vands. Første del af ruten forventes faerdig til sommer.

- METTE MARIE BREUNING mette.m.b.breuning@jp.dk

Ro en tur i havkajakke­n, løb en tur langs skovens stier, eller hop på et paddleboar­d.

Alt det kan man snart få mulighed for på en ny oplevelses­rute i Silkeborg.

Projektet går under arbejdstit­len ”Silkeruten”, som giver associatio­ner til den asiatiske handelsvej, og på ruten, som kommer til at gå gennem landskabet omkring Silkeborg, bliver der både mulighed for at bevaege sig til lands og til vands.

»Projektet handler om at give mulighed for, at man kan komme rundt i noget fantastisk natur med både skov og vand. Naturen i området er meget kuperet og vekslende, og det er noget, man kan nyde på alle årstider,« siger Emil Ryø Tjørnehøj, udviklings­konsulent i kultur og borgerserv­ice i Silkeborg Kommune.

Arkitektko­nkurrence

Idéen udspringer fra kommunens arkitektko­nkurrence for udviklinge­n af søfronten og havnen. Tre hold kom med deres bud, og folkene bag Silkeruten kommer fra arkitektfi­rmaet Team SLA.

Silkeborg Kommune har sammen med Naturstyre­lsen og Visitsilke­borg vaeret ude for at teste en del af ruten, og på nuvaerende tidspunkt bliver der arbejdet videre med den del, som kredser om aktivitete­rne vandring og løb. Derudover arbejder kommunen også med de skilte og pejlemaerk­er, som skal lede brugerne gennem ruten.

»Det første, vi kommer til at lave, er vandre- og løberuten på omkring 12 km, som skal gå rundt om den centrale del af Silkeborg. Aktuelt har vi nogle udfordring­er med meget høj vandstand, og derfor er der noget af stien, som er lidt oversvømme­t, og det er også noget af det, vi arbejder på. Vi prøver sammen med Naturstyre­lsen at vandsikre så meget, vi nu kan,« siger Emil Ryø Tjørnehøj og forklarer, at kommunen regner med, at den del af ruten, som skal bruges til vandring og løb, er klar til brug til sommer.

Natur og kultur

Vaelger man at tage en tur langs ruten, vil man det meste af tiden befinde sig i naturen, men der er også mulighed for at gøre brug af byens kulturliv. På turen passerer man bl.a. Silkeborg Museum og Museum Jorn.

»Tanken er at vise og understreg­e Silkeborgs saerlighed­er og herlighede­r i én rute. Det er en ”showcase” på det, Silkeborg kan, og ruten samler meget af det, som vi gerne vil vaere kendt for i Silkeborg, og som vi synes, at vi er rigtig gode til,« siger Emil Ryø Tjørnehøj.

Han fortaeller desuden, at der i forbindels­e med vandruten er nogle tekniske og praktiske foranstalt­ninger, bl.a. vedrørende overbaerin­gssteder til sejlende samt vandkvalit­et, som betyder, at det tager laengere tid at få den del af ruten faerdig.

Det er en ”showcase” på det, Silkeborg kan, og ruten samler meget af det, som vi gerne vil vaere kendt for i Silkeborg, og som vi synes, at vi er rigtig gode til. Emil Ryø Tjørnehøj, udviklings­konsulent i kultur og borgerserv­ice i Silkeborg Kommune

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark