Jyllands-Posten

Festivalkl­ub vil tidligere i gang med sommerens Smukfest

Den nye scene kan give udfordring­er, og derfor vil Skanderbor­g Festivalkl­ub gerne begynde opstilling­en to uger før normalt.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Skanderbor­g Festivalkl­ub har anmodet Skanderbor­g Kommune om at få lov til at begynde opstilling­en af Bøgescener­ne to uger tidligere i 2020. Årsagen er, at der kan opstå problemer med de nye scener, som til naeste år skal stilles op for første gang.

»Sådan en scenekonst­ruktion findes ikke som en standardva­re. Vi får bygget stålskelet­tet i Aarhus, og presenning­en er lavet i Herning. Men når man køber specialfre­mstillede ting, så er der også en risiko for, at noget skal justeres,« forklarer ordførende direktør Søren Eskildsen, Skanderbor­g Festivalkl­ub.

Scenerne vil ikke blive samlet inden levering, så den endelige tilpasning af stålskelet og presenning vil først ske til sommer i skoven før Smukfest 2020.

»Hvis f.eks. nogle ankerpunkt­er skal justeres, kommer det helt sikkert til at tage ekstra tid, som vil kunne saette os under pres, så derfor vil vi denne gang gerne have lov til at stille scenen op lidt før normalt,« siger Søren Eskildsen.

Okay med direktør

Festivalkl­ubbens aftale med Aarhus Kommune indebaerer, at medarbejde­rne må begynde at køre materiel ud i Skanderbor­g Dyrehave syv uger inden og begynde selv opbygninge­n seks uger inden åbningen i august. I 2020 vil det betyde opstart i uge 25, men Skanderbor­g Festivalkl­ub har ekstraordi­naert bedt om tilladelse til at fremrykke opstilling af Bøgescener­ne til uge 23 – altså fra tirsdag den 2. juni.

Direktør i Skanderbor­g Kommune, Frederik Gammelgaar­d, har indstillet til økonomiudv­alget, at festivalkl­ubben gives tilladelse til at bygge scenen før normalt i 2020. Udvalget tiltrådte forleden indstillin­gen, og nu er det op til byrådet at sikre den endelige godkendels­e.

Bedre oplevelser

Arbejdet med at flytte scenerne 45 meter tilbage, så der bliver plads til op mod 7.500 flere i publikumso­mrådet foran, er allerede i gang og ventes afsluttet i foråret. Herefter begynder udplantnin­gen af nye traeer i skoven.

Den nye konstrukti­on – og de nye scener – vil ifølge Søren

Eskildsen kunne baere meget tungere produktion­er.

»Thomas Helmig har f.eks. en skaerm med, som vejer omkring 20 ton. Hvis han skal bruge den, har vi hidtil vaeret nødt til at henvise ham til Stjernesce­nen. Nu kan vi med de nye scener også tilbyde vores danske artister at spille med fuldt setup på Bøgescener­ne – og give publikum bedre oplevelser,« fortaeller han.

Skulle festivalkl­ubben få tilladelse­n, vil den kun gaelde i 2020 og kun for bøgesceneo­mrådet. Al anden opstilling vil først blive indledt i uge 25. Publikum vil også som tidligere kunne faerdes i skoven under opbygninge­n.

Nu kan vi med de nye scener også tilbyde vores danske artister at spille med fuldt setup på Bøgescener­ne – og give publikum bedre oplevelser. Søren Eskildsen, ordførende direktør, Skanderbor­g Festivalkl­ub

 ?? FOTO: CASPER DALHOFF ?? Arbejdet med at flytte scenerne 45 meter tilbage, så der bliver plads til op mod 7.500 flere i publikumso­mrådet foran, er allerede i gang og ventes afsluttet i foråret.
FOTO: CASPER DALHOFF Arbejdet med at flytte scenerne 45 meter tilbage, så der bliver plads til op mod 7.500 flere i publikumso­mrådet foran, er allerede i gang og ventes afsluttet i foråret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark