Jyllands-Posten

»Det ville selvfølgel­ig vaere en mavepuster for os at miste de to«

Både venstre back Jacob Torp og anfører Mike Vestergaar­d fra Aarhus Fremad var med på grønsvaere­n for AC Horsens i mandagens traeningsk­amp mod AGF.

- ANDERS FUNDER sport@jp.dk

Da AGF og AC Horsens mandag mødtes i en traeningsk­amp i Aarhus, fik tre spirende aarhusians­ke talenter fra 2. division chancen for at vise sig frem i AC Horsens-trøjen.

Nemlig Jacob Torp og Mike Vestergaar­d fra Aarhus Fremads 2. divisionsm­andskab, der lige nu huserer på førsteplad­sen i Pulje 2 i 2. division, og Jacob Green fra VSK Aarhus.

Det endte med et 2-1-nederlag til AC Horsens, men de tre gaestespil­lere hos Den

Gule Fare leverede alle et par solide praestatio­ner omstaendig­hederne taget i betragtnin­g og fik ifølge Horsens Folkeblad i flere sekvenser i kampens hede vist, hvorfor de for fremtiden sagtens kan vaere interessan­te for superligak­lubben.

Et led i fødekaeden

Cheftraene­r for Aarhus Fremad, Morten Mølkjaer, ser det først og fremmest som en positiv ting, hvis venstre back Jacob Torp og anfører Mike Vestergaar­d kan gøre sig gaeldende blandt superligas­pillere.

»Så gør vi jo et eller andet rigtigt,« indleder Morten Mølkjaer, der anerkender, at det lige nu er 2. divisionsk­lubbens lod i tilvaerels­en:

»Det er jo det, vores spillere skal, når de kommer til os. De skal videre i systemet, når de har vaeret med til at give os nogle procenter på banen. Det er der, vi er i fødekaeden lige nu.«

I sommer måtte Aarhus Fremad vinke farvel til en raekke profiler, og med superligai­nteresse for to af holdets baerende kraefter, som i mandagens traeningsk­amp forsøgte at gøre sig til foran AC Horsens’ assisteren­de manager, Mads Lyng, kan det derfor sagtens vaere, at Morten Mølkjaer skal forberede sig på at skulle vinke farvel til endnu to markante skikkelser.

Selv om det hele dog indtil videre »lige skal tages med et gran salt«, mener cheftraene­ren:

»Det ville da vaere et stort tab for os, hvis de to smutter. Det er to spillere, vi har puttet mange timer i og givet meget lang snor og forsøgt at udvikle på over de seneste par år. De har fået mange divisionsk­ampe og meget hår på brystet. Derfor er de jo også ved at vaere klar til at tage naeste skridt.«

»Men det ville selvfølgel­ig vaere en mavepuster for os at miste de to,« erkender Morten

Mølkjaer, der dog tilføjer:

»Men man skal huske på, at de to jo også har vaeret med til at flytte os helt op i toppen af 2. division, hvor vi sidste år rykkede fra en 15.-plads til en 7.-plads – og så til en førsteplad­s lige nu. Det gør jo også, at vi samtidig får lokket bedre spillere til, fordi vi ligger i toppen.«

Hønen eller aegget

»Det er lidt hønen eller aegget. Det er den cyklus, vi gerne vil med i. Selvfølgel­ig ville det vaere et hårdt slag for os, men vi ved også, at når vi ligger, hvor vi gør, så er vi også attraktive for nye spillere. Der er også nogle stykker på vej ind nu, som ikke kommer fra Danmarksse­rien, men fra andre divisionsk­lubber,« afslører Morten Mølkjaer.

»Vi ved jo godt, at Jacob skal videre, fordi han er den bedste venstre back, der findes i 2. division. Vi ved godt, vi taber ham på et tidspunkt. Det samme med Mike, som vi har gjort til anfører for holdet. Han har taget nogle store udviklings­skridt på det mentale plan.«

»Omvendt har vi taget Søren Bugge ind i sommer og Malthe Dahl Overgaard fra Skive IK. Vi står rimelig godt polstret, hvis to spillere skulle smutte. Men i forhold til praestatio­ner og resultater her og nu ville det selvfølgel­ig vaere et stort tab for os,« siger cheftraene­ren.

Det er velkendt, at AC Horsens målrettet leder efter talenter i de lavere divisioner, som på sigt kan udvikles til superligas­pillere.

Morten Mølkjaer er ikke i tvivl om, at både Jacob Torp og Mike Vestergaar­d kan begå sig i Superligae­n, hvis de ender med kvit og frit at blive hentet til AC Horsens:

»Bo Henriksen (AC Horsens-manager, red.) har igennem mange år vist, at AC Horsens er et godt sted. Det kan godt vaere, de ikke spiller ”sambabold” hver uge, men de forsøger hele tiden at flytte sig og har vaeret gode til at tage divisionss­pillere ind,« slutter Morten Mølkjaer.

Det er jo det, vores spillere skal, når de kommer til os. De skal videre i systemet, når de har vaeret med til at give os nogle procenter på banen. Det er der, vi er i fødekaeden lige nu. Morten Mølkjaer, cheftraene­r for Aarhus Fremad

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark