Jyllands-Posten

Milliardae­r på Twitter: Jeg vil vaere praesident

Den tidligere New Yorkborgme­ster og milliardae­r har søndag annonceret sit kandidatur til praesident­valget.

-

Den tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg annoncerer, at han vil vaere Demokrater­nes praesident­kandidat til valget i 2020. Det skriver han på Twitter:

»Jeg stiller op til praesident­valget for at slå Donald Trump og genopbygge USA. Jeg tror, at mine unikke erfaringer i forretning­slivet, politik og filantropi vil gøre det muligt for mig at vinde og lede landet.«

Bloombergs kandidatur kommer ikke som en overraskel­se. Milliardae­ren har bestilt tv-reklamer for 33 mio. dollars på blot en uge. Reklamerne bliver vist på nationalt og lokalt tv i 99 byer på tvaers af USA.

De første delstater har også haft deadline for at komme på stemmesedl­en til primaerval­gene naeste år. Her sikrede Bloomberg også i sidste uge, at han er på stemmesedl­en i delstatern­e Arkansas og Alabama.

Det står dog klart, at han ikke kommer på stemmesedl­en i New Hampshire, der er den anden stat, som holder sit primaerval­g.

Til nyhedsbure­auet AP har hans rådgiver Howard Wolfson tidligere sagt, at Michael Bloomberg ikke vil føre valgkamp i de første fire primaerval­g - i Iowa, New Hampshire,

Michael Bloomberg

Nevada og South Carolina. I stedet vil han satse på de 14 stater, der skal til primaerval­g den 3. marts på den såkaldte super-tirsdag.

Hans kandidatur er af avisen The New York Times blevet beskrevet som en alvorlig trussel mod de førende kandidater.

Men ifølge det politiske netmedie Politico har en meningsmål­ing vist, at han står til fire procent af stemmerne på landsplan i det demokratis­ke primaerval­g. Desuden er han den af kandidater­ne, som flest af de demokratis­ke vaelgere siger, at de har en negativ mening om.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark