Jyllands-Posten

PEDAL-OVE-SAGEN

-

1981:

Brita Hansen forsvandt sporløst i Frederiksh­avn.

1982:

Brita Hansens staerkt opløste lig blev fundet i Frederiksh­avns Havn. Ove Hansen blev anholdt for anden gang.

1982:

Et naevninget­ing ved Vestre Landsret dømte Ove Hansen skyldig, og han idømmes 12 års faengsel. Dommen blev stadfaeste­t i Højesteret.

1989:

Ove Hansen blev løsladt efter syv et halvt års afsoning.

1990:

DR-dokumentar­en ”Dømt for Mord” rejste tvivl om Pedal Oves skyld.

1991:

DR-dokumentar­en ”Politiets Blinde Øje” rettede hård kritik mod efterforsk­ningen. Den Saerlige Klageret besluttede, at sagen mod Ove Hansen skulle gå om.

1992:

Ove Hansen blev frifundet for drab.

1994:

Ove Hansen blev tildelt 5,4 mio. kr. i erstatning.

2019:

Michael Teschls bog ”Den dag Brita forsvandt” udkom. Den blev på TV 2 fulgt op af en dokumentar­serie i tre dele. Tredje afsnit er ikke sendt endnu.

På vaerkstede­t var Ove Hansen fuld af godt humør og kunne trods sine 75 år altid »saette gang i tingene«, som Mads Hansen formulerer det. Han var altid først til at styre smedjens store gamle drejebaenk – trods sin sygdom.

Ingen sammenhaen­g

Mads Hansen afviser, at faderens skrantende helbred på nogen som helst måde var relateret til, at sagen om mordet på ekskonen blev genoptaget i bogform og som tv-dokumentar:

»Han fik jo kraeft. Det tror jeg ikke har noget med det at gøre. Når immunforsv­aret er helt vaek, er man jo nemt modtagelig for farlige sygdomme. Så det var han bare ret uheldig med.«

Jyllands-Posten har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Michael Teschl, men ifølge Lasse Bjerre, TV 2’s redaktør på programmet, har man »af hensyn til familien og af respekt for situatione­n« valgt at udskyde sidste afsnit.

Mads Hansen har ikke noget imod, at det bliver sendt. Det kan TV 2 for hans skyld gøre, som den synes.

»Det betyder ikke noget for mig. Og det betyder ikke noget for ham nu.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark