Jyllands-Posten

Europamest­renes møde blev langtfra mesterligt, men havde én klar taber

Med 1-2 hjemme mod Esbjerg er Silkeborg fortabt i bunden af Superligae­n og skal bruge mirakler for at undgå endnu en nedrykning.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

For de to hovedperso­ner betød den faelles fortid absolut ingenting, men de slap ikke for at tale om den.

At de engang for laenge siden, helt nøjagtigt mere end 27 år, brugte 90 minutter af en juniaften i Göteborg på sammen at mose tyskere og tackle europamest­erskabet hjem til Danmark, er naturligvi­s et herligt minde for både Kent Nielsen og Lars Olsen, og i den forgangne uge har de måttet se eventyret genfortalt, fordi de søndag igen skulle stå side om side.

Ikke som makkere i et genskabt EM-forsvar, men som traenere for henholdsvi­s Silkeborg og Esbjerg – og fra sidelinjen kunne de se deres mandskaber mangle defensive fyrtårne af deres egen støbning.

Sårbare udsving

Også derfor er det naturligt, at Silkeborg og Esbjerg indtager de to nederste pladser i Superligae­n, da midtjydern­e og vestjydern­e er umådeligt lette at ryste bagude og har umådeligt svaert ved at holde niveau over to halvlege.

Bundopgøre­t blev da også en affaere med to udtryk.

Før pausen var Silkeborg bedst og førte fortjent, da Esbjerg på intet tidspunkt fik sig meldt ind i kampen.

Efter pausen var Esbjerg bedst og vandt fortjent, da Silkeborg på intet tidspunkt fik meldt sig tilbage i kampen efter at have tabt overtaget.

Slutresult­atet 1-2 aendrer ikke på stillingen, vinderne ligger stadig umiddelbar­t foran taberne. Nu med et hul på seks point, men den reelle afstand er større, og Silkeborg skal praestere et comeback af historiske dimensione­r for at undgå turen ned i 1. division.

Skal hente 11 point

Godt nok er vi stadig kun i november og stadig ikke halvvejs i turneringe­n, men udover egne mangler er Silkeborg

også udfordret rent strukturel­t. De seneste saesoners turnerings­model har gjort det svaert helt at vurdere alvoren af at ligge i den tunge ende af tabellen, da bundholden­e har fået ekstra chancer efter de 26 runders grundspil.

Først i det todelte gruppespil, dernaest i de direkte playoff-kampe for at undgå nedrykning­en. I forbindels­e med nedskaerin­gen fra 14 til 12 hold i den bedste raekke er kravene imidlertid strammet til. Nu ryger den lavestplac­erede klub i gruppespil­lets to puljer direkte ned, og derfor gaelder det om allerede nu at placere sig rigtigt, da gruppespil­lets nummer 11 og 14 lander i den ene pulje, nummer 12 og 13 i den anden.

Overført til stillingen efter søndagens resultater ligger

(P) (M) (O) 16 25-7 17 32-20 17 34-24 17 28-19 17 29-20 16 26-18 17 30-27 17 28-26 17 23-31 17 21-28 17 14-30 17 18-25 17 15-28 (O) 17 22-42

KAMPSTATIS­TIK

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark