Jyllands-Posten

Marco van Basten i modvind efter nazi-kommentar

Fodboldleg­ende har undskyldt, efter at han sagde »sieg heil« på tv.

-

Marco van Basten udløste lørdag en storm af forargede kommentare­r på sociale medier, da han under en direkte transmissi­on på tvkanalen Fox Sports før kampen mellem Ajax og Heracles sagde »sieg heil«, som nazisterne brugte for at aere føreren, Adolf Hitler.

Den hollandske fodboldleg­ende forsøgte at lave sjov med den hollandske journalist Hans Kraays interview med Heracles’ tyske traener, Frank Wormuth.

Siden blev kommentare­n med reference til den nazistiske hilsen kritiseret heftigt på Twitter. I kampens pause undskyldte van Basten sine ord.

»Det var ikke min hensigt at chokere folk. Jeg ville bare illustrere Hans’ tyskkundsk­aber,« sagde Marco van Basten.

Også Fox Sports har ifølge Algemeen Dagblad undskyldt for den tidligere stjerneang­ribers kommentar.

Van Bastens ord faldt i samme weekend, som de hollandske fodboldklu­bber har valgt at protestere imod racisme.

Abelyde stoppede kamp

Det sker, efter at en kamp i den naestbedst­e hollandske raekke mellem Excelsior og Den Bosch i sidste weekend blev stoppet efter anklager om racistiske tilråb.

Excelsior-spilleren Ahmad Mendes Moreira sagde ifølge hollandske medier, at han hørte abelyde og forlod banen under kampen, mens dommeren standsede kampen.

For at vise deres modstand mod racisme har de hollandske klubber derfor valgt at indlede alle kampene i de to bedste fodboldrae­kker med at stå stille i det minut af kampene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark