Jyllands-Posten

Branchespe­cialist advarer: Den perfekte storm skaber frygt for indkøbskao­s på black friday

Black friday falder i år på danskernes lønningsda­g lige op til 1. søndag i advent. Det ventes at få nethandlen til at saette rekord, men mange flere ordrer spredt på ganske få dage kan skabe store udfordring­er for onlinebuti­kkers pakkelever­ing, advarer en

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Black friday kan ende i et logistisk kaos for onlinebuti­kker såvel som forbrugere, advarer en brancheeks­pert. Årsagen er, at den store handelsdag i år netop falder på danskernes lønningsda­g og ovenikøbet lige op til 1. søndag i advent.

Detailhand­len forventer derfor, at salget vil stige yderligere i år og dermed skabe pres på netbutikke­rnes ordreog logistiksy­stemer. Sidste år var mange netbutikke­r hårdt presset på rettidig levering af de varer, som danskerne havde købt på tilbud på black friday.

»Black friday på en lønningsda­g og lige op til julemånede­n kan give den perfekte storm, da salget uden tvivl vil stige voldsomt. Allerede på de almindelig­e black friday har masser af onlinevirk­somheder problemer med at håndtere trafikken og ordrerne. Så det kan blive svaert i år,« siger Toke Lund, internatio­nal e-commercedi­rektør hos det digitale konsulenth­us Novicell.

En af årets største

En af de store danske netbutikke­r er Coop.dk, som netop nu forbereder sig på en af årets største handelsdag­e. Ifølge kommunikat­ionsdirekt­ør Jens Juul Nielsen forventer koncernen en salgsvaeks­t i netbutikke­n på 10-15 pct. på årets black friday. Det ventes at give et endnu større pres på Coops pakkeudlev­ering rundtom i de fysiske butikker. I fjor hobede pakkerne sig op efter black friday i Coops butikker og andre udlevering­ssteder rundtom i landet.

»Vi gearer op på mandskab og lagerlokal­er alle steder, hvor det er muligt, så vi er forberedte på, at der kan blive endnu mere run på udlevering­en af pakkerne i år,« siger Jens Juul Nielsen.

Netop mange ordrer og logistikke­n omkring black friday er ifølge Toke Lund i Novicell en udfordring, som vil ramme onlinebuti­kkerne.

»Omsaetning­en den dag er meget vigtig for onlinebuti­k

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark