Jyllands-Posten

Danske e-sports-stjerner

-

kraftigt ved positive overraskel­ser,« siger Carsten Borring.

Dansk Aktionaerf­orening mener nu ikke, at det er investorer­nes forventnin­ger, der er problemet.

»Vi har set en raekke selskaber, som slet ikke kunne leve op til løfterne i deres egne prospekter. Hvis kvaliteten er i orden, vil de private investorer gerne tage en risiko,« siger Mikael Bak.

Mange øjne på Astralis

Håbet er, at Astralis har den kvalitet. Det er den første hold-ejer, der børsnotere­s, så mange kigger med. Internatio­nalt findes fem-seks investerin­gsfonde, såkaldte ETF’er, der investerer bredt i esport og gaming via spiludvikl­ere m.m.

Ifølge en Deloitte rapport fra i år er der saerlige risici ved at investere direkte i hold. Der er problemet med fastholdel­se af spillere, høje lønninger og hurtige skift i spils popularite­t.

Deloitte ser dog - ligesom Astralis - nogle saerlige muligheder for indtjening på franchised leagues, som er turneringe­r, hvor hold køber sig ind. De har dermed bl.a. adgang til en andel af medieretti­ghederne.

Virksomhed­en er ung og har endnu ikke haft overskud. Og forretning­smodellern­e har endnu ikke bevist sig selv. Per Hansen venter stor interesse for emissionen.

»Det er en ny industri, der kan blive meget stor, og som kan komme til at udfolde sit potentiale over de naeste 2-3 år. Det her vil tiltale de investorer, som køber ind på idéen. Og de fokuserer ikke på, om der er overskud om to år, men på vaeksten,« siger Per Hansen.

Jacob Pedersen siger, at Astralis kan blive meget afhaengig af holdenes og spillenes popularite­t.

»Som investor vil jeg nok foretraekk­e at komme ind, når der er skabt lidt flere resultater, netop fordi forretning­scasen er så unik. Esport vil efter alt at dømme vokse eksplosivt mange år endnu,« siger Jacob Pedersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark