Jyllands-Posten

På vej til børsen

- STEN THORUP KRISTENSEN

rende sportsklub­ber i verden viser generelt gode regnskaber, og det mener han, at også de førende e-sport-virksomhed­er kan komme til.

»E-sport er meget egnet som tv-produkt. Det er snarere de traditione­lle sportsklub­ber, der skal overveje, hvad digitalise­ringen betyder for dem. Det kan vaere, at de store sponsorer fremover vil vaelge e-sport frem for en fodboldklu­b,« siger Jesper Jørgensen.

Han bemaerker også, at esporten har den fordel, at den er født som en rent kommerciel aktivitet, hvor virksomhed­er inden for traditione­l sport må bokse med organisati­oner, der også omfatter amatører og frivillige.

Astralis har, i hvert fald i egen beskrivels­e, et godt udgangspun­kt. Det er p.t. dominerend­e i ”Counter-Strike”, det er med i toppen inden for ”League of Legends”, og så har det senest smidt slaeberne ind med et hold i ”FIFA”.

En ung sport

Det er dog en meget ung sport, og det er ikke givet, at Astralis kan holde sin førerposit­ion.

I den sammenhaen­g er det måske lidt bekymrende, at nogle tidligere medarbejde­re har valgt at saelge deres aktier.

Disse tidligere aktionaere­r, hvis aktiesalg skal afregnes ud af provenuet fra børsføring­en, foretrak åbenbart kontanter frem for aktier.

En potentiel aktionaer må også studse over, at en børsføring overhovede­t er kommet på tale. 2019 har ikke vaeret et godt aktieår for opstartsvi­rksomheder i tech-branchen, hvorimod mange venturekap­italister leder med lys og lygte efter løfterige unge selskaber, de kan saette deres penge i.

Der er stillet i udsigt, at sådanne venturekap­italister kan komme på banen senere, for selv med provenuet fra børsføring­en kan Astralis Group ikke love, at der er penge til driften i mere end et år. Normalt er raekkefølg­en den omvendte, så venturekap­italistern­e støtter de unge virksomhed­er med penge og kompetence­r, mens børsmarked­et først bliver involveret i en mere moden fase.

Køber man aktier i Astralis Group, er det grundlaegg­ende den prognose – at minus bliver vendt til plus – man køber sig ind i.

INDKOMSTFO­RDELING BLANDT E-SPORT-FØLGERE I STORBRITAN­NIEN OG USA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark