Jyllands-Posten

Basis for langt flere feriehusud­lejninger på Djursland

-

Sommerhusf­erie i Danmark er populaert som aldrig før, og feriehustu­rismen er i rivende udvikling. Det bekraefter Danmarks Statistiks seneste overnatnin­gstal, der viser, at dansk feriehusud­lejning endnu en gang satte rekord i sommermåne­derne i år.

Syddjurs og Norddjurs Kommuner har oplevet en stigning på henholdsvi­s 8,1 og 12,6 pct. i antal feriehusov­ernatninge­r i årets første otte måneder.

Syddjurs og Norddjurs er en del af de 35 kommuner med saerligt potentiale, der tidligere i år er blevet identifice­ret af Feriehusud­lejernes

6

Branchefor­ening. Der er tale om deciderede sommerhusk­ommuner med mere end 2.000 sommerhuse, hvor udlejnings­graden er lav.

Men trods de positive resultater udnyttes kun 38,1 pct. af den kapacitet, sommerhuse­ne på Djursland rummer. Syddjurs og Norddjurs havde i alt 767.374 overnatnin­ger i første halvår af 2019 og har til sammenlign­ing kapacitet til at varetage 2.014.180 overnatnin­ger årligt.

»Sidste år oplevede vi et fald i overnatnin­gstallene på Djursland efter højsaesone­n, så vi er derfor rigtig glade for de flotte resultater i år. Vi ser vaeksten som et tegn på, at vi er på rette vej i forhold til at udnytte sommerhusp­otentialet. Vores ambition herfra er at overbevise endnu flere sommerhuse­jere om fordelene ved udlejning – blandt andet i samarbejde med ejendomsma­eglerne i områderne,« udtaler Flemming Rasmussen, vicedirekt­ør hos Visitaarhu­s, i en kommentar til tallene i en pressemedd­elelse.

Der er mange fordele ved at udnytte feriehuska­paciteten bedre. En højere udlejnings­procent vil for eksempel betyde en markant større turismeoms­aetning i Østjylland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark