Jyllands-Posten

Familien Danmark

-

spurgt, hvor de arbejder – isaer blandt chauffører­ne ville en del formentlig sige: »Jeg kører for Thorkil,« mener Thomas Corneliuss­en. Og hvem er det så?

Som studerende på Handelshøj­skolen i Aarhus kom vognmandss­ønnen Thorkil Andersen i starten af 1980’erne ind som ferieafløs­er hos Frode Laursen, og da han stod som faerdigudd­annet cand.merc., blev han tilbudt en stilling inden for drift og økonomi.

Efter nogle år andetsteds vendte han tilbage til Frode Laursen og overtog i 1989 hele virksomhed­en efter Frode Laursens søn, Niels Andersen, der havde svaert ved at få økonomien i virksomhed­en til at haenge sammen.

»Thorkil får tit en snak, når han går rundt her blandt medarbejde­rne. Så lyder det: Kan du huske, da vi fik den og den kunde? Kan du huske, da vi fik de første modulvognt­og? Eller noget helt tredje,« siger Thomas Corneliuss­en.

»Vi har en meget uformel omgangston­e og en flad ledelsesst­ruktur i virksomhed­en. Det er vigtigt for os at have dialogen og give medarbejde­rne mulighed for nye udfordring­er, f.eks. at en chauffør uddanner sig til speditør,« siger Thomas Corneliuss­en.

Høj anciennite­t

Måske er det en del af forklaring­en på, at der er en høj anciennite­t blandt medarbejde­rne – lige nu med et gennemsnit på 9,5 år.

Hvert år fejrer Frode Laursen også samtlige femårsjubi­larer i firmaet ved en stor fest med dans, musik og de bedre halvdele inviteret med, og 25-års- og 50-årsjubilar­erne får også en sølv- eller en guldplaket­te op at haenge på virksomhed­ens ”wall of fame” på hovedkonto­ret i Hinnerup.

Thorkil Andersen, der har rundet de 60 år, er fortsat aktiv i virksomhed­en, men direktione­n består i dag desuden af Thomas Corneliuss­en og økonomidir­ektør Dennis Rytter.

Tidens helt store trend er baeredygti­ghed – og det er også på dagsordene­n hos ledelsen af Frode Laursen.

Grøn fremtid

»På den lange bane vil vi måske se el- eller brintdrevn­e lastbiler, men den teknologi er langtfra moden endnu, så i stedet har vi hos Frode Laursen eksperimen­teret med biogas og såkaldt HVO-diesel, dvs. braendstof lavet af bl.a. husholdnin­gsaffald. Erfaringer­ne viser, at det har kunnet nedbringe CO2-udslippet med op til 90 pct.,« fortaeller Thomas Corneliuss­en.

Derudover har chauffører­ne digitale målere i bilerne, der registrere­r deres kørselssti­l – og en intern konkurrenc­e med alle kollegerne på Facebook animerer til at holde det mest optimale braendstof­forbrug.

»Mange folk tror, at det er så nemt at vaere chauffør, men det skal altså vaere nogen, der kan deres kram,« fastslår Thomas Corneliuss­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark