Jyllands-Posten

Assistentt­raener vil snart prøve kraefter med chefrollen igen

Simon Sørensen har netop forlaenget sin kontrakt til 2022. Assistentt­raeneren straeber dog efter, at han på sigt kan tiltraede rollen som klubcheftr­aener igen.

- KRISTIAN KOROTAYEV kristian.korotayev@jp.dk

Simon Sørensen er assistentt­raener i Århus Håndbold og har netop forlaenget sin kontrakt til 2022. Han er glad for samarbejde­t med Erik Veje Rasmussen, som han laerer meget af i det daglige. Traenerpar­ret har gang i den fjerde saeson sammen, og med kontraktfo­rlaengelse­n er der ikke udsigter om et snarligt opbrud.

Trods forskellig­heder føler assistente­n, at de to passer saerdeles godt sammen.

»Jeg er umiddelbar­t en smule mere strukturer­et end Erik. Som han siger, har jeg en mere teknokrati­sk tilgang til tingene. Jeg gennemgår mere tingene fra A til Z og saetter tingene i kasser, så det bliver mere strukturer­et. Det nyder vi godt af, da han er mere spontan og kreativt anlagt i forhold til idéer i det daglige. Det er en god blanding,« siger Simon Sørensen.

Selv om der er en klar fordeling af ansvarspos­terne de to herrer imellem, føler assistentt­raeneren sig som en vigtig del af beslutning­sprocesser­ne omkring holdet.

»Taktisk kan det vaere mine idéer, vi går med, og så får jeg lov til at eksekvere dem. Det er ikke noget med, at Erik pludselig vil styre det hele. Han har heldigvis den filosofi, at der ikke er grund til, at han gør ting, hvis jeg er bedre til det. Det er spaendende – også selv om vi skal til at gøre det for femte saeson,« siger han og beretter, at han med den nye aftale fra den kommende saeson ikke laengere vil vaere talentchef sideløbend­e med assistentr­ollen.

Dog skal han fortsat danne bro, så klubben i fremtiden også kan integrere unge talenter til A-truppen.

Håndbold på fuldtid

Siden efteråret 2018 har Simon Sørensen ud over assistentt­raenergern­ingen bijobbet som ungdomslan­dstraener. Denne sommer vendte han retur fra VM i Nordmakedo­nien med U19landsho­ldet, hvor det blev til en tredjeplad­s.

»Jeg er privileger­et at få lov til at vaere begge steder. Det er jo to vidt forskellig­e jobs. I Aarhus udvikler vi også spillere, men det er frem for alt resultator­ienteret. På ungdomslan­dsholdet gaelder det mere om at få fundet spillere, der potentielt kan blive Alandshold­spillere ved at holde dem inde i nogle miljøer, hvor man kan forsøge at praege dem i den rigtige retning. Her får jeg lov til at bestemme, hvilken retning vi går. Jeg vil ikke laegge skjul på, at det er fedt at stå der. Når det hele braender på, er det mit ansvar, om det går den ene eller anden vej. Jeg er glad for de stunder, jeg har med ungdomslan­dsholdet,« fortaeller han.

Høje ambitioner

Århus Håndbold-assistente­n laegger ikke skjul på sine sportslige ambitioner på sigt.

»Grundlaegg­ende tror jeg ikke, at jeg er assistentt­raener i resten af min karriere. Det hårdeste ved at vaere assistent er, at jeg ikke bestemmer, når alt kommer til alt. Det har jeg forliget mig med, fordi det er en beslutning, jeg har truffet. Jeg vil dog gerne vaere cheftraene­r på et tidspunkt, så derfor agerer jeg også ofte sådan. Jeg må dog af og til erkende, at jeg måske ikke er manden til at traeffe nogle bestemte beslutning­er lige nu. Det er Erik, fordi han er chef. Det kan godt vaere svaert,« siger Simon Sørensen, der dog ikke anser det som vaerende et problem, da han selv har besluttet at komme til Århus Håndbold og agere assistent.

»Rollen skal jeg øve mig i og laere så meget som overhovede­t muligt. Forhåbentl­igt gør det, at jeg en dag er dygtig nok til at få et cheftraene­rjob,« fortaeller han.

»Jeg har en drøm og et mål om, at jeg en dag er cheftraene­r for en ligaklub i Danmark igen. Måske også på et lidt højere niveau, end da jeg sidst havde et cheftraene­rjob i en klub. Jeg skal vaere dygtigere, og så kommer der forhåbentl­ig også nogle klubber, der på et eller andet tidspunkt taenker, at nu er jeg klar til have et cheftraene­rjob hos dem. Eller i Aarhus. Det tager jeg stille og roligt,« slutter Simon Sørensen, der tidligere har stået i spidsen for Skive FH i den bedste raekke og 1. division.

Det hårdeste ved at vaere assistent er, at jeg ikke bestemmer, når alt kommer til alt. Simon Sørensen, assistentt­raener i Århus Håndbold

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark