Jyllands-Posten

Fynboer brokker sig over at blive nabo til en ny skov

- HANNE FALL NIELSEN hanne.fall.nielsen@jp.dk

Højspaendi­ngsmaster, vindmøller, grusgrave og motorveje er en sikker vinder, når det gaelder naboklager. Men i Assens Kommune på Fyn har borgmester Søren Steen Andersen (V) prøvet noget nyt.

»Det er temmelig overrasken­de, at der kommer naboklager, når vi vil plante en ny skov. Det havde jeg ikke ventet, men omvendt har jeg efter mange år i kommunalpo­litik laert, at hver gang man stikker en finger i jorden, er der mennesker med andre holdninger,« siger borgmester­en, som mandag aften holdt beboermøde i landsbyen Lundager om den kommende skov.

Den 50 hektar store skov plantes i et samarbejde mellem Assens Kommune og Naturstyre­lsen bl.a. for at beskytte grundvande­t, og området bliver således holdt fri for sprøjtegif­te. Men det formilder ikke en af naboerne til den kommende skov.

»Det er ikke i orden, at vi borgere i Lundager ikke er blevet hørt,« siger Lars Moesgaard Nielsen til Fyens Stiftstide­nde. Hans bekymring går isaer på, at skoven i hans baghave vil blive en attraktion for kondiløber­e, cykelrytte­re, børnehaver på udflugt og andre gaester.

»Jeg købte jo ikke min grund i Lundager, for at den skulle blive til en forlystels­espark for alle borgere i Assens,« siger han.

Borgmester­en understreg­er, at planerne om den nye skov har vaeret omtalt i de lokale medier i flere år, men erkender samtidig, at de helt konkrete planer om, hvor traeerne skal stå, har vaeret kørt for lukkede døre.

»Vi skal forhandle med de mange jordejere i området om at købe deres jord, og vi skal passe på skatteborg­ernes penge. Hvis vi på forhånd offentligg­ør helt nøjagtigt, hvilke jordstykke­r vi er interesser­et i, stiger prisen jo.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark