Jyllands-Posten

Protestern­e fortsaette­r i Hongkong

-

ning til demonstran­ternes betingelse­r for at slutte fred. Heriblandt frie valg, Carrie Lams afgang og en uvildig undersøgel­se af politibrut­alitet under protestern­e.

Demokrater­ne får magt

»Vi kan ikke tilgive hverken regeringen eller politiet for, hvad de har gjort. Der har vaeret over 100 mistaenkel­ige selvmord i det sidste halve år. Det kinesiske kommunistp­arti draeber os.«

Den 29-årige Wayne Chan har stiftet organisati­onen Hong Kong Independen­ce Union, der kaemper for områdets løsrivelse fra Kina og fuld selvstaend­ighed. Han appellerer til vestlige lande om at bruge deres indflydels­e til at bakke op om Hongkong, men foreløbig har han størst tiltro til USA’s praesident, Donald Trump.

»Vi føler os i familie med amerikaner­ne, der også kaempede mod briterne for at blive fri. Jeg håber, at Trump vil bruge forhandlin­gerne om frihandels­aftalen med Kina til at kaempe for Hongkong,« siger Wayne Chan.

På sigt kan valgsejren søndag medvirke til at aendre magtfordel­ingen i Hongkong. Selv om lokalråden­e ikke i det daglige har stor magt, har prodemokra­terne nu en større chance for at påvirke valget af den naeste regeringsc­hef.

Demokrater­ne har allerede 350 af de

1.200 valgmaend, der udpeger lederen. Valgsejren giver endnu 117 valgmaend, hvilket vil give opposition­en stor vaegt i forhandlin­gerne, når Carrie Lams afløser skal findes.

 ??  ?? Talstaerkt politi holder stadig vagt ved det polyteknis­ke universite­t, hvor unge har siddet forskanset i over en uge. Foto: Anne Hollande/Hans Lucas
Talstaerkt politi holder stadig vagt ved det polyteknis­ke universite­t, hvor unge har siddet forskanset i over en uge. Foto: Anne Hollande/Hans Lucas

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark