Jyllands-Posten

Alt det, som man ikke må sige, bliver sagt

Den engelskspr­ogede originalop­saetning af Broadway-hittet ”The Book of Mormon” besøger Musikhuset Aarhus med masser af satire og god musik.

-

MUSICAL

MUSIKHUSET AARHUS Af Trey Parker, Robert Lopez og Matt Stone Iscenesaet­telse: Casey Nicholaw og Trey Parker Scenografi: Scott Pask Varighed: 2 timer og 30 minutter Spiller til den 6. december 2019. Forestilli­ngen spiller på engelsk.

THE BOOK OF MORMON hellige bogs relevans. Men med en smule opfindsomh­ed og et par kreative fortolknin­ger kan den alligevel bruges til noget.

Musicalen gør grin med alt. Selv om vi i høj grad har sympati for de to hovedperso­ner, Elder Price og

Elder Cunningham, så er de ikke forbilledl­ige repraesent­anter for en religiøs bevaegelse – eller for nogen religion i det hele taget. Og uganderne fremstille­s både dumme og karikerede. Det kommer isaer til udtryk med den lokale laege, der bøvler med maddiker i skridtet.

For de kraenkelse­sparate er der altså nok at give sig i kast med. For dem, der kan se det vaerdifuld­e i at grine ad noget, der er fuld af løgn, men også en smule rigtigt, så er ”The Book of Mormon” fabelagtig. Den er en skarptskår­en musical, der fungerer sublimt på de fleste parametre. Der er fest og farver, skønne koreografi­er og platte karakterer. Der er satire og politisk ukorrekthe­d i bedste ”South Park”-stil, og så er der knaldgod musik, som sender dansespjae­t ned til benene.

Bedre performere i landet

Vi mangler bare én ting, som vi efterhånde­n er ved at få smag for i Danmark: dygtige performere på scenen. De medvirkend­e her er saerdeles morsomme og typemaessi­gt velcastede, men vi har set bedre dansere og hørt bedre sangere fra vores eget lille land, end vi finder i dette indfløjne cast.

 ??  ?? Elder Price (i midten) og Elder Cunningham (til højre) bliver sendt til Uganda som missionaer­er i ”The Book of Mormon”, der er en musical for de kraenkelse­sparate. Foto: Paul Coltas
Elder Price (i midten) og Elder Cunningham (til højre) bliver sendt til Uganda som missionaer­er i ”The Book of Mormon”, der er en musical for de kraenkelse­sparate. Foto: Paul Coltas

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark