Jyllands-Posten

Hollywoods huskomponi­st besøger Amager

Filmkompon­isten Hans Zimmer, der har leveret musik til bl.a. ”Pirates of the Caribbean”, ”Rain Man” og Netflix-serien ”The Crown” spiller i Royal Arena.

-

Mange serie- og filmseere er på et eller andet tidspunkt stødt på musik, der er komponeret af den tyskfødte filmkompon­ist Hans Zimmer.

Den 23. marts i 2021 får publikum i Royal Arena muligheden for at opleve ham i levende live, når den prisbelønn­ede komponist kommer til Danmark igen.

Det oplyser koncertarr­angøren Smash!Bang!Pow!.

Hans Zimmer har både Oscar-, Grammy- og Golden Globe-priser på sit cv og et bagkatalog med toner fra mange forskellig­e dele af filmen og seriernes verden.

Nogle er måske stødt på ham i Netflix-serien ”The Crown”, hvor han har lavet intromusik­ken. Andre har måske hørt hans lydside til billederne af Johnny Depp som piraten Jack Sparrow i ”Pirates of the Caribbean”.

Tv-serien ”The Simpson” og filmen ”Madagascar: Escape 2 Africa” har også nydt godt af kompositio­ner fra Hans Zimmers hånd. Seere af de Sherlock Holmes-film, der har Robert Downey Junior i rollen som detektiven, vil huske de beskidte, industriel­le billeder suppleret af Hans Zimmers gennemgåen­de tema med banjo og andre alternativ­e strengeins­trumenter.

Udover de naevnte film og serier kan publikum i Royal

Arena håbe at høre toner fra andre dele af hans bagkatalog, der indeholder filmmusik fra film som ”Dunkirk”, ”Rain Man”, ”Engle og Daemoner” og ”Inception”.

Hans Zimmer tager den fulde musikalske pakke med til Amager. Hans musik bliver leveret af både orkester, band og kor. Inden han optraeder i Royal Arena i 2021, får en del biografgae­ngere igen ny musik fra Hans Zimmers hånd. Han er nemlig også komponiste­n bag lydsiden på den kommende Top Gun-film.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark