Jyllands-Posten

Succesfuld stregspill­er missede dansk guld

Den tidligere stregspill­er Torsten Laen har ikke rørt en håndbold, siden han stoppede sin karriere. Men han savner dog det sociale liv i omklaednin­gsrummet.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Torsten Laen, tidligere landsholds­piller i håndbold med kontor på stregen, ser tit håndboldka­mpe.

Det er ligesom en del af hans arbejde som sportschef i GOG. Men kribler det så ikke stadig i fingrene og benene, når fløjten lyder, her halvandet år efter sidste kamp? Nej, lyder det hurtige svar.

»Jeg lyder måske lidt som en alkoholike­r, der er stoppet med at drikke. Men jeg spillede min sidste kamp i maj, eller var det juni i

2018, og jeg har ikke spillet håndbold siden. Jeg har heller ikke savnet det. Glasset var fyldt. Jeg havde uddelt og fået de taesk, jeg skulle,« siger Torsten Laen.

Og så er han faktisk rigtig bange for at få en skade, hvis man bevaeger sig ud på håndboldba­nen.

»Jeg vil ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis jeg fik en alvorlig langvarig skade. Det vil jeg ikke risikere,« siger Torsten Laen.

Han siger, at hans karriere bragte ham meget laengere, end han havde regnet med.

»Jeg har altid forsøgt at gøre det så godt, jeg kunne. For der var ingen, der skulle kunne saette en finger på min indsats, og så måtte jeg se, hvor langt det kunne raekke. Men jeg havde aldrig regnet med, at det kunne raekke så langt.« siger Torsten Laen, der med glaede kigger tilbage på tiden som håndboldsp­iller.

»Jeg har fået meget mere ud af min karriere, end jeg nogensinde havde forventet eller drømt om,« siger Laen, der også spillede 145 A-landskampe for Danmark.

Blandt de mange højdepunkt­er i karrieren aergrer han sig dog også over, at det aldrig blev til en guldmedalj­e med Danmark trods deltagelse i seks slutrunder.

Isaer EM-slutrunden i Norge i 2008, hvor Danmark vandt guld, men Torsten Laen ikke blev udtaget til holdet, nager stadig den tidligere stregspill­er.

»Når man får noget, vil man gerne have mere. Jeg ville gerne have haft EMguldet i Norge i 2008. Det var mit landshold, mine drenge og dem, jeg havde spillet på ungdomslan­dsholdet med. Men det har nok også vaeret en livserfari­ng. Nogle ting går ens vej, noget andet gør ikke, og det kan man ikke altid gøre så meget ved, og så gaelder det om at komme videre,« siger Torsten Laen.

Savner det sociale liv

En dimension savner han dog fra sin aktive karriere. Omklaednin­gsrummet.

»Lidt groft sagt kan man opdele dem, der stopper med eliteidrae­t, i to grupper. Dem, der savner rampelyset, arenaen og adrenaline­n, og så dem, der savner det sociale. Jeg tilhører den sidste gruppe. Så nu opsøger jeg det sociale ved at spille noget beachvolle­y, lidt indendørs fodbold og padeltenni­s. Jeg vil bare gerne sidde og pille lidt taeer og hygge mig med en øl,« siger Torsten Laen.

Han har dog ikke sluppet håndbolden helt.

Han er efter sit karrierest­op tiltrådt en halvtidsst­illing som sportschef i GOG Håndbold.

»Min titel er sportschef, men jeg er i lige så høj grad sportslig rådgiver. Jeg har de analytiske briller på i forhold til, hvad der skal til for at optimere og forbedre alt omkring holdet og klubben,« siger Torsten Laen.

Rolig under kampene

Under kampene tager han den med ro, selv når stillingen er helt taet, og larmen stiger i Gudmehalle­rne. Han er ikke typen, der råber og skriger af dommere og modspiller­e.

»Jeg får lidt adrenalins­us ved at vaere taet omkring et elitehold. Men jeg er den rolige type under kampene. Jeg er kommet lidt på afstand af det og har taget analytiske briller på,« siger Torsten Laen.

I sin klubkarrie­re spillede han for GOG, KIF Kolding København, Füchse Berlin og Ciudad Real.

Torsten Laen, tidl. håndspille­r, sportschef, Svendborg

 ??  ?? Stregspill­eren Torsten Laen har både stået med danske og spanske mesterskab­stitler og har to gange kunnet løfte Champions League-pokalen. Arkivfoto: Claus Bonnerup
Stregspill­eren Torsten Laen har både stået med danske og spanske mesterskab­stitler og har to gange kunnet løfte Champions League-pokalen. Arkivfoto: Claus Bonnerup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark