Jyllands-Posten

Medlemstal er eksplodere­t: Danske fans jagter EM-billet

I DBU er der jubel over tilslutnin­gen til landsholde­ts fanklub, der kan give mulighed for at købe billetter til EMkampene i København.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Da Danmark stod foran den afgørende EM-kvalifikat­ionskamp mod Irland den 18. november, var der 7.000 medlemmer af herrelands­holdets fanklub.

Nu – en uge senere – er medlemstal­let for fodboldlan­dsholdets fanklub nået op på 18.000, oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) til Jyllands-Posten.

En plads i fanklubben kan vaere med til at sikre en billet til EM 2020 i fodbold, hvor fire kampe – heraf tre gruppekamp­e med Danmark som den ene deltager – bliver spillet i København.

»Det er fantastisk, at så mange mennesker vil støtte op om det danske landshold og komme med ind til EMkampene. Vi vil jo gerne have så mange fans som muligt involveret i fanarbejde­t med det danske landshold,« siger Anders Hagen, fankoordin­ator i DBU.

100.000 i Parken

Fankoordin­atoren håber, at DBU formår at fastholde de mange nye medlemmer efter EM, selv om det »er aergerligt, at mange melder sig ind i håbet om at få EM-billetter og så risikerer at blive skuffet«.

»Det ville vaere genialt, hvis vi havde plads til 100.000 i Parken, men der er jo kun et begraenset antal billetter, vi kan saelge,« siger han.

En stor del af billettern­e er allerede blevet solgt af Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (Uefa), hvor der måtte traekkes lod blandt de mange interesser­ede købere. Billettern­e til kampene i København blev »overvejend­e købt af danske tilskuere«.

Den 4. december bliver de naeste billetter sat til salg af DBU, der har fået lov til at fordele cirka 5.000 billetter af Uefa.

Det er her, at herrelands­holdets fanklub kommer ind i billedet.

50 pct. af billettern­e vil blive solgt til de fans, der har optjent flest loyalitets­point gennem fanklubben ved at have købt billetter til tidligere landskampe.

Den anden halvdel vil blive uddelt ved lodtraekni­ng, hvor fans med mange loyalitets­point – og et medlemskab af fanklubben – vil have flest lodder i puljen.

»Det er vigtigt at honorere dem, der også er rejst til Georgien for at følge en kvalifikat­ionskamp eller til Aalborg for at se en venskabska­mp. Loyalitet bør blive belønnet. Alternativ­t skulle vi have sat alle billettern­e fri, og så ville alle dem, der har fulgt landsholde­t gennem tykt og tyndt i mange år, risikere at misse kampene,« siger Anders Hagen, der også henviser til, at alle tilskuere allerede har haft mulighed for at byde ind på de første billetter, der blev solgt af Uefa.

Det koster 100 kr. at blive medlem af fanklubben, og pengene fra de mange nye medlemmer skal gå til fanarbejde i form af f.eks. udebanetur­e, siger Anders Hagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark