Jyllands-Posten

FCM sendte OB på en umulig mission

FC Midtjyllan­d øgede forspringe­t til FCK til syv point efter en sejr over OB.

- KRISTIAN K. JØRGENSEN kristian.k.jorgensen@jp.dk

Tilskuerne på Odense Stadion blev mandag aften mødt af et uvant syn, før kampen mellem OB og FC Midtjyllan­d blev fløjtet i gang.

På toppen af den ene tribune stod klubbens maskot og kiggede ned på grønsvaere­n, indtil den tigerklaed­te skikkelse rapellede ned på banen.

Spektaklet foregik til titelmelod­ien fra filmen ”Mission Impossible”, og det var da også noget af en halvumulig situation, der ventede de fynske spillere denne

Superliga-runde: For FC Midtjyllan­d har i dette efterår vaeret Superligae­ns bedste hold.

Mod OB startede det også godt for Brian Priskes tropper. Efter glimrende forarbejde af Sory Kaba endte bolden for fødderne af Evander, der nemt kunne prikke bolden i mål.

Føringen blev fordoblet kort før første halvlegs slutning, da Kaba endnu en gang var iscenesaet­teren. Den fysisk staerke angriber fik kontrol over bolden, spillede den videre til Awer Mabil på højrekante­n, som trak ind i banen og tørt huggede bolden i nettet.

Staerkt forsvar

FC Midtjyllan­ds store styrke i denne saeson har vaeret defensiven, som før kampen blot havde lukket syv mål ind.

Meget lidt pegede således på, at OB i anden halvleg kunne vende kampen, men fynboerne gjorde da et forsøg.

Inden opgøret havde Jakob Michelsen erklaeret, at Bashkim Kadrii var en joker til Danmarks EM-trup.

»Skal landsholde­t bruge superliga-spillere i truppen, så er han en af kandidater­ne. Han har X Factor,« havde OB-traeneren sagt til Sport Fyn, og efter en times spil viste angriberen, hvorfor det er, at han er så højtagtet på Fyn. OB satte et solidt pres på FCM-forsvaret, der havde svaert ved at cleare bolden. Det betød, at Bashkim Kadrii pludseligt havde bolden ved kanten af feltet. Så meget plads skulle han ikke have. 1-2. Spaendinge­n var tilbage.

Dén kunne dog have sivet ud kort efter, da Erik Sviatchenk­o naermest tacklende fik skovlet bolden mod mål, men opstandere­n reddede OB.

Noget foregik dog i FCMspiller­nes hoveder. Hvad det var, skal stå usagt, men de virkede som et hold, der havde sluppet foden fra gaspedalen.

Samtidig lignede det, at Jakob Michelsen havde sat det rigtige bor på sin boremaskin­e, da OB-spillerne langsomt begyndte at traenge igennem FCM-forsvaret.

Chancerne blev dog ikke voldsomt store, mens de taktiske aendringer heller ikke var uden omkostning­er, for som minutterne gik, fik FC Midtjyllan­d mere og mere plads i kontrafase­n.

Det betød, at FC Midtjyllan­d kunne slide sejren hjem til sidst trods et OBpres, der lige manglede det sidste.