Jyllands-Posten

Comeback til Novo Nordisk løftede C25 til rekordhøjd­e

-

Det danske aktiemarke­d var i hopla fra ugens begyndelse, hvor blandt andet høreappara­tproducent­erne GN og Demant gik frem, ligesom Novo Nordisk formåede at rejse sig oven på fald i sidste uge.

Stemningen blev atter påvirket af nyt om toldtviste­n mellem USA og Kina.

»Vi har vaennet os til lidt af hvert, men denne gang er der altså positive signaler i forhold til at få en delaftale på plads inden udgangen af i år,« siger seniorakti­erådgiver i Jyske Bank Martin Munk til Ritzau Finans.

C25-indekset steg 1,37 pct. og satte lukkerekor­d i 1.212,67 – understøtt­et af blandt andet Novo, der steg 3,4 pct. til 380,35 kr. efter et samlet på fald på 5,7 pct. i løbet af sidste uge i forbindels­e med Novos kapitalmar­kedsdag.

Rift om GN og Demant

Blandt mandagens største vindere var også GN Group og Demant, der steg henholdsvi­s 2,9 pct. og 2,5 pct. til 315,80 kr. og 206,60 kr.

Ifølge en handler var der ikke kurspåvirk­ende nyt om de to selskaber.

Dog kom det frem, at rammerne for oprettelse­n i USA af en såkaldt over the counter-salgskanal, OTC, der skal gøre det muligt at købe høreappara­ter i håndkøb, stadig lader vente på sig. De amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder, FDA, havde tidligere lagt op til, at der ville komme nyt i løbet af november, men ifølge hearingrev­iew.com ser retningsli­njerne først ud til at blive udstukket naeste år.

Også Vestas klarede sig paent mandag med en stigning på 1,1 pct. til 640,20 kr., efter at selskabet havde sikret sig en ordre i Finland på 118 megawatt med en 30-årig serviceaft­ale.

For A.P. Møller-Maersk bød mandagen på endnu et direktørex­it, idet finansdire­ktør Carolina Dybeck Happe vil forlade rederiet senest til november naeste år til fordel for et tilsvarend­e job i General Electric.

Maersk, der for bare to uger siden annoncered­e, at driftsdire­ktør Søren Toft forfølger nye udfordring­er, lukkede 1,6 pct. lavere i 9.316 kr. målt på B-aktien.

Atypisk forløb

Blandt sidepapire­rne faldt Veloxis efter et atypisk købstilbud på selskabet, hvor selskabets majoritets­aktionaere­r har accepteret et bud, der ligger vaesentlig­t under markedskur­sen.

Lundbeckfo­nd Invest og Novo Holdings, der er storaktion­aerer i det danske bioteksels­kab, har givet tilsagn om at saelge deres aktier for 4,45 kr. pr. styk, og det samme har

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark