Jyllands-Posten

Skyldnere betaler af på gaeld

På få dage har Aarhus Kommunes skyldnerka­mpagne givet 320.000 kr. ekstra i kommunekas­sen.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

Mandag middag var der kommet ekstra 320.000 kr. i Aarhus Kommunes kasse i form af frivillige afdrag på gaeld.

Det sker, efter at Opkraevnin­gen hos Aarhus Kommune før weekenden skrev til 8.650 borgere med en samlet gaeld på 59,7 mio. kr. Anledninge­n er black friday på fredag, hvor mange traditione­lt bruger store beløb.

»Det ser ud, som om nogen har valgt at betale, selv om vi ikke har fået alle 60 mio. kr. ind. Der skulle gerne komme noget mere,« fortaeller chef for Backoffice Finn Bruun Ravnsbaek, Borgerserv­ice.

Et sejt traek

Initiative­t er et led i den hidtil største kampagne rettet mod borgere med gaeld til kommunen. Hensigten er at få overtalt skyldnerne til at få gaelden ud af verden, inden deres sager overdrages til Gaeldsstyr­elsen.

»Det er et langt sejt traek. Torsdag vil vi følge op på henvendels­en ved aktivt at ringe ud til borgerne for at se, om det giver noget. Vi forsøger at påvirke, så man ikke bare er ligeglad med, at gaelden vokser. Kommunen kunne jo ansaette masser af paedagoger i institutio­nerne og gøre mange andre ting for de penge,« siger Finn Bruun Ravnsbaek.

Otte personer vil torsdag ringe rundt frem til kl. 20. Fredag går medarbejde­re fra Opkraevnin­gen på strøget for at appellere mere bredt til den dårlige samvittigh­ed hos skyldnere på black friday-indkøb.

Ifølge Backoffice-chefen har skyldnerne indtil videre taget vel imod henvendels­en fra kommunen.

»Der er da også nogle få, der ikke har vaeret helt tilfredse, men generelt er der forståelse for, at kommunen forsøger at kradse nogle penge ind,« siger Finn Bruun Ravnsbaek.

Private borgere skylder i alt kommunen 342 mio. kr. De største poster er manglende betaling for daginstitu­tion, kontrolafg­ifter og parkerings­afgifter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark