Jyllands-Posten

AGF haenger på i toppen med indaedt fight og daempet retorik

2-1 over Brøndby, den anden AGF-sejr i denne saeson over rivalerne, og AGF er godt på vej ind i topseks.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

David Nielsen stormede ind på banen efter sidste dommerfløj­t og viftede i glaedesjub­el med sin hat. En AGFtraener, som skulle have lukket damp ud af systemet efter en flot 2-1-sejr over Brøndby.

De store følelsesud­brud har han ellers lukket ned for, når han efter kampene skal kommentere på sit holds indsats. Tidligere tiders svulstige retorik er afløst af forholdsvi­s korte svar, ofte ret nøgterne, som om han vil forsøge at undgå, at det hele stikker af i Aarhus, når det handler om AGF.

Der er rigeligt at glaedes over blandt klubbens fans, der belønnede holdet for tre sejre på stribe ved at møde talstaerkt op søndag aften; 14.000 på plads, rundt regnet, heraf naturligvi­s et par tusinde Brøndby-sympatisør­er, der havde travlt med at fyre nytårskrud­t af.

Den lokale sherif, David Nielsen, kom med et draevende »Jo, det synes jeg«, da han blev forelagt, at der havde vaeret tale om en gevaldig energiudla­dning fra hans hold.

»Jeg er rigtig glad for vores måde at gribe hele kampen an på. Når man møder et godt hold, kan man ikke forvente, at alt bare løber af sted. Vi var gode til at forvalte alle faser af kampen, ikke mindst til sidst. Det var en supergod kamp af os,« kommer det fra David Nielsen.

En kamp med lidt stads

AGF var foran med 2-0, inden det lykkedes Brøndby at reducere et kvarter før tid, hvorefter Brøndby indaedt jagtede en udligning.

»Det er altid dejligt at slå Brøndby. Vi kan godt maerke, at det er en speciel kamp med lidt stads rundt om. Det er jo superdejli­gt at vinde over dem. Men det er stadig tre point, det er det vigtigste.«

Er AGF nu en del af toppen? »Vi hører til dér lige nu efter de kampe, der er spillet. Det er ret simpelt. Vi er godt tilfredse. Vi bruger ikke tid på, om vi hører til det ene eller andet sted. Vi skal fortsat sørge for, at der er energi i holdet. Vi arbejder videre, og så er der tabeller og alt muligt andet, der får lov til at passe sig selv,« siger David Nielsen.

Han pegede på, at AGF havde det mentale overtag mod et Brøndby-hold, som indkassere­de en håndfuld gule kort, mens AGF ingen fik.

»Det er jeg imponeret over. At vi kan have så meget selvtillid mod et hold, der kommer her med fem sejre bag sig og har taget det meste af København med. Brøndby er en stor klub, men der var en dejlig arrogance over os og en tro på tingene. Vi gik ikke i panik, heller ikke da de reducerede. Det var staerkt,« siger AGF-traeneren.

Tre kampe inden pausen

Inden vinterpaus­en skal AGF op mod Esbjerg på udebane, Lyngby i Aarhus og til sidst ude mod FC Midtjyllan­d.

»For os er det fuldstaend­ig ligegyldig­t, hvem vi skal møde. Vi har et hold, der kan spille fremragend­e mod de bedste klubber og slå dem, og så har vi et hold, der kan miste hovedet mod de dårligste. For os er alle kampe lige vanskelige. Det er ikke 1 pct. nemmere for os at spille mod hold, der ligger lavere i tabellen,« siger David Nielsen.

AGF-anfører Niklas Backman er helt på linje med sin cheftraene­r.

»Vi skal ikke se på stillingen. Vi skal fokusere på søndagens kamp i Esbjerg. Vi ved også, hvor hurtigt det kan gå den anden vej. Der er ro på, og det er godt. Sådan skal det vaere. Nu har vi tre kampe tilbage i efteråret. Dem skal vi fokusere på,« siger svenskeren.

Niklas Backman har spillet i AGF i fire år, og han har ikke tidligere oplevet så staerk en AGF-stab.

»Jeg synes, der er stor harmoni i truppen. Der er konkurrenc­e på alle positioner. Til traening viser alle, at de vil spille. Kvaliteten i traeningen er blevet bedre, siden jeg kom til AGF. Det udvikler os. Det er ikke kun i kampene, men i hverdagen. Niveauet er virkelig højnet,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark