Jyllands-Posten

Eksrådgive­r for Trump skal vidne

- HENRIK PHILIP HARE Henrik.P.Hare@jp.dk

Sent mandag amerikansk tid afgjorde en dommer i USA, at Donald Trumps forhenvaer­ende rådgiver og chefjurist Don McGahn skal vidne i de aktuelle kongreshør­inger.

Fra McGahn og Det Hvide Hus’ side havde man ellers argumenter­et for fritagelse med et argument om, at McGahn som en af praesident­ens naermeste rådgivere havde immunitet.

Regeringen har allerede oplyst, at man appellerer dommen og vil argumenter­e for, at appellen skal have opsaettend­e virkning, så McGahn alligevel forhindres i at vidne i Kongressen.

Det er det demokratis­ke flertal i Repraesent­anternes Hus, som i første omgang står bag indkaldels­en af McGahn som vidne i høringerne. Høringerne er centeret om anklager mod Donald Trump for at have forsøgt at presse Ukraine til at undersøge forhold vedrørende demokraten Joe Biden og hans søn, Hunter Biden.

Det er endnu uvist, hvad McGahn kan have at sige i høringerne, men The Hill skriver, at han kan blive saerligt interessan­t, hvis høringerne også begynder at handle om den tidligere Muellerund­ersøgelse om forhold til Rusland.

I den sammenhaen­g er McGahn som forhenvaer­ende chefjurist i Det Hvide Hus vigtig.

Saerligt interessan­t er et opkald fra Trump til McGahn den 17. juni 2017, hvor Trump ringede til McGahn og instruered­e ham i at få Robert Mueller fyret.

»Mueller skal vaek. Ring til mig, når du har gjort det,« sagde praesident­en ifølge Mueller-rapporten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark