Jyllands-Posten

Politisk makvaerk og mangel på respekt

-

Vi har nu fået det endegyldig­e bevis på, at politikere saetter ”pris” på mennesker. Vel at maerke ikke på grund af medmennesk­elig omsorg, men i form af kolde kontanter, så vindmøller få hundrede meter fra beboelser fremover kan opføres ganske problemfri­t.

Mage til ligegyldig­t politisk makvaerk, hvor menneskers liv gøres op i penge, er den virkelighe­d, som såkaldt ansvarlige politikere står på mål for. Jeg kan stadig se det sammenrend af politikere, der forleden stod frem i tv med klimaminis­ter Dan Jørgensen i spidsen. Med himmelvend­te øjne havde de alle set lyset her midt i novembermø­rket. Gulerødder frem for pisk var blandt argumenter­ne. 5.000 skattefri kr. skal fremover vaere det årlige plaster på sår, liv og sjael til de mennesker, der kommer til at bo mellem 600 og 900 meter fra vindmøller. Ønsker man ikke at bo så taet på vindmøller­ne, så skal vindmølleo­psaetteren forpligte sig til at købe ejendommen eller ejendommen­e i området, var det naeste politiske argument i den grønne omstilling­s hellige navn.

Sagt med andre ord er der nu givet grønt lys til, at vindmøller i princippet kan opstilles hvor som helst, og hvor diverse opkøb af ejendomme og ”hold kaeft-bolsjer” bliver reglen og ikke undtagelse­n. Menneskeha­ndel anno 2019.

Mildt sagt er jeg rystet i min grundvold, ikke mindst set i lyset af, at jeg for nu et år siden måtte se mit livsvaerk knust af netop vindmøller opsat få hundrede meter fra min minkfarm og beboelse.

En sag, som både lokale politikere og politikere i Folketinge­t har indgående kendskab til, men hvor man vender døve ører til de risici, som vindmøller udgør i form af lavfrekven­te lyde, anden støj og gener på mennesker og dyr.

Den politiske handlekraf­t er pantsat hos vindmøllei­ndustrien, der nu tvaerpolit­isk har fået endnu mere vind i møllerne, og hvor de politiske rygklapper­e betaler sig fra ansvar, anstaendig­hed og trovaerdig­hed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark