Jyllands-Posten

Nedtur for forsikring­sselskaber

Efter en årraekke med øget tilfredshe­d blandt forsikring­sselskaber­s erhvervsku­nder vendte udviklinge­n i 2018, og nedturen er fortsat i 2019, viser nye tal.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Virksomhed­ers tilfredshe­d med deres forsikring­sselskab er på retur. Det viser en ny måling fra analyseins­tituttet EPSI Rating.

Efter en årraekke med stigende tilfredshe­d vendte udviklinge­n i 2018, og det er fortsat i 2019, afslører tallene.

»Forsikring­sbranchen er enormt god til at sikre høj kundetilfr­edshed hos privatkund­er, hvor vi ligger langt over vores nordiske naboer. Det er ikke tilfaeldet for erhvervsku­nderne,« siger Sofie

Breum, landechef for EPSI Rating Danmark.

Hun kalder faldet i tilfredshe­den fra 2018 til 2019 for »markant«, mens et kig på EPSI-målingerne over tid viser, at forsikring­sbranchen skal tilbage til 2011 for at finde en dårligere måling.

Trods tilbagegan­gen høster forsikring­sbranchen samlet en score på godt 71, hvilket ifølge EPSI Rating svarer til karakteren bestået, mens der skal en score på over 75 til for at opnå karakteren meget tilfreds.

Den har ingen af landets største forsikring­sselskaber høstet i 2019-undersøgel­sen. Bedst ligger Alm. Brand, der i EPSI-undersøgel­sen indkassere­r en samlet score på 73,1, hvor 100 er maks.-point.

Med til at løfte Alm. Brand, som netop har fyret topchefen gennem 18 år, Søren Boe Mortensen, er isaer en høj score på spørgsmåle­t, om kunderne føler sig »korrekt og tilstraekk­eligt forsikret«.

Selv om Alm. Brand ligger bedst målt mod store spillere på erhvervsma­rkedet som Tryg, Topdanmark og Codan, er det dog kategorien af mindre forsikring­sselskaber, som løber med førsteplad­sen takket vaere en samlet tilfredshe­dsscore på 73,3 – 0,2 point bedre end Alm. Brand.

EPSI Rating har ikke spurgt ind til mindre udbydere af erhvervsfo­rsikringer som Alka, If, Gjensidige og Vestjyllan­d Forsikring, hvorfor de har opnået resultatet i samlet flok.

EPSI Rating har i undersøgel­sen spurgt, om virksomhed­erne er blevet kontaktet af henholdsvi­s deres eget forsikring­sselskab eller en konkurrent i det seneste år.

Her viser tallene, at mens 51 pct. af de adspurgte er blevet kontaktet af en konkurrent, har kun 45 pct. oplevet at få et opkald fra deres nuvaerende selskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark