Jyllands-Posten

Endnu et forsøg på dåsepant ved graensen

Miljøminis­ter Lea Wermelin vil tage fat i en diskussion, der har stået på i årevis.

- PETER SIMONSEN peter.simonsen@finans.dk

Danmark gør nu endnu et forsøg på at få indført pant på de dåser, som saelges i graensehan­dlen syd for den dansk-tyske graense. Det skriver Dansk Handelsbla­d.

I en lang årraekke har danskerne kunnet udfylde en såkaldt eksporterk­laering og derved undgå at betale pant på billige øl og sodavand i Tyskland.

Men nu vil miljøminis­ter Lea Wermelin mødes med tyske politikere i et forsøg på én gang for alle at få indført graensepan­t på dåser. Det skal vaere med til at daemme op for graensehan­dlen.

Faktisk var det meningen, at der sidste år skulle indføres dåsepant i graensebut­ikkerne. Det vil betyde, at danskerne skal betale pant af de mange millioner øl- og sodavandsd­åser, de hvert år køber lige syd for graensen.

Men pantaftale­n er kørt fuldstaend­ig fast og er endt i lidt af et slagsmål. Danskerne kan fortsat købe pantfrit ved graensen, hvilket ifølge Dansk Erhverv er konkurrenc­eforvriden­de.

Det er nemlig kun lige syd for graensen, at tyske butikker er undtaget fra den dåsepant, som ellers opkraeves i Tyskland.

Derfor klagede Dansk Erhverv først til EU-Kommission­en, som afviste klagen. Sagen er nu røget videre til EU-Domstolen.

Imens fortsaette­r danskerne med at handle for milliarder i graensehan­delsbutikk­er som Fleggaard og Otto Duborg. Øl, slik og sodavand er blandt de mest populaere varegruppe­r.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark