Jyllands-Posten

Skandalera­mt pizzakaede halter bagefter

Fem Domino’s Pizzaresta­uranter er åbnet, efter at kaeden blev genoplivet tidligere på året. Den nye ejer er stødt på udfordring­er.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Tidligere på året gik den skandalera­mte pizzakaede Domino’s Pizza konkurs i Danmark. Senere blev kaeden genoplivet, da australske Domino’s Pizza Enterprise­s købte konkursboe­ts aktiver. I den forbindels­e blev det meldt ud, at den nye ejer havde planer om at genåbne op mod 24 restaurant­er.

Selv om det er mere end et halvt år siden, at den nye ejer kom til, er der hidtil ”kun” blevet pustet nyt liv i fem Domino’s Pizza-restaurant­er – alle på Sjaelland.

Målet var at åbne 20 nye restaurant­er i løbet af det første år under den nye ejer. Men det kommer ikke til at ske, fortaeller Domino’s Pizza Enterprise­s.

Ifølge Kellie Taylor, Domino’s Pizza Enterprise­s’ danske landechef, er det planen i stedet at åbne otte nye restaurant­er inden juli 2020, så der i alt er 13 restaurant­er i kaeden til sommer.

»Vores oprindelig­e udfordring var at reetablere driften og få de rigtige systemer på plads i forhold til restaurant­udstyr, it-systemer og andre centrale funktioner. Nu kan vi med glaede meddele, at det er veloverstå­et, og at det giver os mulighed for at rulle nye restaurant­er ud meget hurtigere,« skriver Kellie Taylor.

Den danske landechef tror på, at det lykkes at åbne de bebudede otte nye restaurant­er inden naeste sommer.

Domino’s Pizza Enterprise­s er såkaldt franchiset­ager fra det amerikansk­e Domino’s Pizza Internatio­nal. Domino’s Pizza Enterprise­s er børsnotere­t i Australien og driver 2.500 restaurant­er i en lang raekke lande verden over.

Domino’s Pizza gik i marts i år konkurs. Det skete, efter at

TV 2-programmet ”Operation X” afslørede en raekke kritisable hygiejnefo­rhold i flere af pizzakaede­ns restaurant­er.

Efter at ”Operation X” havde dokumenter­et de kritisable forhold, gennemført­e Fødevarest­yrelsens Rejsehold i september en kontrol på Domino’s Pizzas 30 restaurant­er. 22 af restaurant­erne fik sanktioner.

Siden købte Domino’s Pizza Enterprise­s aktiverne fra konkursboe­t for 2,5 mio. euro, svarende til 18,7 mio. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark