Jyllands-Posten

»Vi er ret godt klaedt på til, hvis tiderne skulle vende til det vaerre«

Troels Danielsen er ny cheføkonom i Nykredit og skal i langt højere grad end før i karrieren agere i rampelyset.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Troels Danielsen ville tidligt i livet vaere lokofører. Tanken om at sidde forrest og kigge ud ad forruden fascinered­e ham.

Han forfulgte aldrig den drøm. Ikke desto mindre har han et job, hvor han skal holde øje med, hvad der sker forude, og vurdere situatione­n naermest fra minut til minut.

Han begynder den 1. december som cheføkonom i Nykredit. Han afløser Tore Stramer, der er skiftet til Dansk Erhverv. Da Nykredit annoncered­e den 36-årige Troels Danielsen som cheføkonom, lød poesien, at han ville trylle tørre tal om til spaendende analyser om dansk økonomi.

Hovedperso­nen forklarer om sit job, at han internt i virksomhed­en og i medierne skal tegne Nykredits linje og holdning til dansk økonomi og den økonomiske politik.

»Lige nu går det overordnet set ganske godt i dansk økonomi, og vi er i Danmark ret godt klaedt på, hvis tiderne skulle vende til det vaerre. Det er et godt udgangspun­kt,« påpeger han.

Troels Danielsen var i fem år seniorøkon­om i Nationalba­nken, og forinden arbejdede han seks år i Finansmini­steriet. Her blev han fastansat efter at vaere blevet cand.oecon. fra Aarhus Universite­t.

I sit nye job er han for første gang ansat i den private sektor, og han er sikker på, at han kan bruge løs af sin erfaring fra såvel Nationalba­nken som Finansmini­steriet.

»Men jeg kommer til at laere meget nyt om den finansiell­e sektor og om rollen som talsperson,« fortaeller han.

Skal stå på mål

Troels Danielsen stod for Nationalba­nkens prognoser og udformede bankens anbefaling­er om finanspoli­tikken til både regeringen og Folketinge­t. Og så var Troels Danielsen med til at planlaegge pressemøde­rne, hvor Nationalba­nkens topchef, Lars Rohde, var i fokus.

I Finansmini­steriet udarbejded­e han regeringen­s prognoser og beregnede virkninger af finanspoli­tikken.

»Udfordring­en som cheføkonom i Nykredit bliver, at jeg skal stå på mål for de budskaber og anbefaling­er, som offentligg­øres. Det skulle jeg ikke på samme måde i Nationalba­nken og Finansmini­steriet,« siger Troels Danielsen, der er opmaerksom på, at han ikke kan kontroller­e medierne:

»Jeg kan ikke bestemme, i hvilken sammenhaen­g mine udtalelser bliver sat sammen eller bliver brugt i medierne.«

Han har det fint med, at han ikke går ind til en snorlige 37 timers arbejdsuge.

»Stadig er det vigtigt for mig at kunne vaere en del af familien. Jeg vil nødig se tilbage på mine børns opvaekst og fortryde, at jeg ikke var mere til stede.«

Troels Danielsen bor sammen med Signe Hoff, research scientist i Novo Nordisk, og deres børn, Sofus og Balder. De er i gang med at flytte fra en lejlighed på Amagerbro til et hus i Trekroner ved Roskilde.

Han voksede op i Risskov i Aarhus sammen med sin lillesøste­r, sin far, der arbejdede med kollektiv trafik, og sin mor, der var paedagog.

Han gik på Risskov Amtsgymnas­ium, inden han kom på universite­tet i Aarhus. Med et år tilbage af sin kandidatud­dannelse flyttede han til København, fik studiejob i Finansmini­steriet og »blev bidt af at arbejde med dansk økonomi«.

Cykler og vinterbade­r

I sin fritid har Troels Danielsen en tipsklub sammen med gamle venner fra Aarhus. De tipper »for nogle håndører« og mødes et par gange om året.

»Det er et godt frirum,« fastslår han.

Troels Danielsen dyrker løb og crossfit og er vinterbade­r. Om aftenen har han ofte sin smartphone indstillet på funktionen ”Forstyr mig ikke”, og han har stort set aldrig telefonen liggende på sit natbord.

»Jeg skal nok vaere mere tilgaengel­ig i mit nye job. Nu må vi se,« siger han.

 ??  ?? Troels Danielsen skifter fra Nationalba­nken til Nykredit, hvor han skal vaere cheføkonom. Foto: Gregers Tycho
Troels Danielsen skifter fra Nationalba­nken til Nykredit, hvor han skal vaere cheføkonom. Foto: Gregers Tycho

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark