Jyllands-Posten

Erhvervsma­nd kendt skyldig i seksuelt overgreb

Tirsdag faldt der dom i en sag mod en kendt 56-årig erhvervsma­nd fra Aarhus, som var tiltalt for seksuelt overgreb mod sin syvårige steddatter.

- JEPPE RAFN Lokalavise­n Aarhus jpaarhus@jp.dk

Manden blev ved en enstemmig domsmandsa­fgørelse kendt skyldig. Dommen lyder på seks måneders ubetinget faengsel, og manden skal betale 20.000 kr. i tortgodtgø­relse til pigens mor. Retten har i dommen lagt vaegt på, at man finder pigens forklaring i sagen trovaerdig.

Den 56-årige var tydeligt chokeret og frustreret over dommen, som straks er blevet anket til landsrette­n. Anklageren har anmodet om, at manden fortsat skal sidde varetaegts­faengslet i sagen, hvilket retten har imødekomme­t. Kendelsen om fortsat varetaegts­faengsling er ligeledes blevet anket på stedet.

Pigen er datter af en kvinde, som den 56-årige mand tidligere har vaeret i forhold til, og de har et faelles barn, der er lillebror til den syvårige pige. Hun er efter moren og stedfarens brud blevet ved med at se stedfaren og har hyppigt overnattet hos ham.

I september i år anmeldte moren imidlertid sin tidligere kaereste for at have begået et seksuelt overgreb på hendes datter. Det skete på baggrund af en lydoptagel­se, moren lavede med datteren, der angiveligt fortaeller om stedfarens overgreb. Overgrebet skulle have fundet sted til en årlig fest, som den 56-årige mand afholder, og hvor pigen havde overnattet hos ham og sovet i seng sammen med stedfaren og hans to andre børn.

Trovaerdig forklaring

Anklager Peter Mathiassen lagde i sin procedure vaegt på, at den syvårige piges forklaring var trovaerdig. Hun er blevet videoafhør­t, og afhøringen er afspillet i retten for lukkede døre.

Forsvarere­n Peter Gerken mener tvaertimod, at pigens forklaring er usammenhae­ngende, og forsvarere­n har sat spørgsmåls­tegn ved afhøringen af pigen. Forsvarere­n og den tiltalte mener, at anklagen om overgreb bunder i en konflikt mellem moren og stedfaren, og at moren har påvirket datterens forklaring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark