Jyllands-Posten

Østjysk politiker truet: »Jeg vil smadre dit hoved med en sten«

Folketings­medlem modtog truende beskeder, men retten har ikke fundet beviser for, at en 41-årig kvinde stod bag.

-

En 41-årig kvinde er ved Retten i Aarhus frifundet for anklager om at have sendt truende beskeder til det østjyske folketings­medlem Fatma Øktem (V). Kvinden var tiltalt for bl.a. at have skrevet: »Lover at smadre dit hoved med sten« og »Jeg vil sådan bore i dit hoved, at du ikke kan stå op igen, fra hvor du ligger.«

Men retten har ikke fundet det bevist, at truslerne rent faktisk var skrevet af kvinden. Beskederne tikkede ind hos Fatma Øktem via beskedtjen­esten Messenger for snart tre år siden.

Politikere­n har i retten forklaret, at hun ofte modtager beskeder med en hadefuld eller truende ordlyd.

»Jeg plejer at slette de beskeder, jeg får. Men her blev det bare grovere og grovere, og så gik jeg til politiet.«

»Dråben var, da der blev lagt blomster foran min dør, har Fatma Øktem forklaret i retten.

Den tiltalte kvinde, der ligesom Fatma Øktem har tyrkisk baggrund, har forklaret, at hun godt vidste, hvem politikere­n var. De har bl.a. gået til modersmåls­undervisni­ng på den samme skole i det nordlige Aarhus.

Men den tiltalte erindrer ikke at have skrevet de truende beskeder til politikere­n.

»Jeg husker det ikke. Jeg var meget syg og under udredning for en psykose,« har kvinden med det sorte hår i en hestehale forklaret.

Nogle beskeder er sendt fra kvindens Facebook-profil – en profil, som den tiltalte vedkender sig. Andre beskeder – de mere grovkorned­e af slagsen med trusler på liv og død – er sendt af anonyme profiler.

Det er anklagemyn­dighedens opfattelse, at disse beskeder – ud fra tonen og ordlyden – alle kommer fra den samme person – nemlig den 41-årige kvinde. Men retten har altså vurderet det anderledes. Anklagemyn­digheden har nu to uger til at overveje, om dommen skal ankes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark