Jyllands-Posten

To måneder før afgang er der stor interesse for faergebill­etter til og fra Halmstad

På både den ene og anden side af Kattegat bliver der forberedt fest for den nye faergerute mellem Grenaa og Halmstad.

- MARIE-LOUISE ANDERSEN Marie-Louise.Andersen@jp.dk

Der er lige godt to måneder til Sverigesfa­ergen fra Grenaa aendrer rute og saetter kursen mod Halmstad i stedet for Varberg. Og lokalt, ikke bare i

Grenaa, men i saerdelesh­ed i Halmstad, er der store forventnin­ger til den nye forbindels­e mellem Djursland og Sverige.

Lokalt i Halmstad er der f.eks. oprettet Facebookgr­uppen Halmstad - Grenå, som på et par måneder har fået over 800 medlemmer, der snakker om muligheder­ne med den nye rute – f.eks. om hvad man kan opleve i Danmark.

Den første sejlads fra begge havne kommer da heller ikke til at foregå i stilhed, men er af Stena Line og begge byer planlagt som festdage.

Første afgang fra Grenaa sejler den 1. februar kl. 8.30, mens svenskerne første gang kan tage turen den 2. februar. Billettern­e blev sat til salg den 31. oktober, og der har allerede her godt to måneder inden afgang vaeret stor interesse for de første ture.

Julia Kronberg fra Stena Line ønsker ikke at saette tal på, hvor mange billetter der er solgt, men der er både folk fra Sverige, Danmark og Holland, som vil med på de første ture.

Fordelinge­n af billetkøb er ca. 50/50 mellem svenskere og danskere, der samlet set udgør 85 pct. af det samlede antal bookinger indtil videre.

»Vi begynder at promovere ruten på begge sider efter årsskiftet. Nu har vi fokus på at laere menneskern­e, virksomhed­erne og turistlive­t på begge sider af Kattegat,« fortaeller hun i en mail til JP Aarhus.

Fest på kajen

Julia Kronberg forventer, at der vil vaere morgenfest på kajen, når faergen fra Grenaa afgår, og lokalt planlaegge­s der da også efter en større festdag.

Mandag den 2. december har Norddjurs Kommune indbudt alle, der er interesser­ede i at byde ind med idéer, aktivitete­r og arrangemen­ter på havnen den 1. februar.

Også i Halmstad planlaegge­s der fest på kajen.

»Når båden laegger til i Halmstad kl. ca. 12 byder vi

”Stena Nautica” velkommen på kajen med så mange mennesker som muligt. Der bliver ”åben båd”, så offentligh­eden kan gå om bord og opleve vores skib, ligesom der bliver happenings på kajen,« fortaeller hun og naevner: hemmelig artist, indvielses­tale, lokale foodtrucks og rolige aktivitete­r for børn.

»Det er stadig i planlaegni­ngsfasen, men det bliver en super dag,« konkludere­r hun.

Første afgang fra Sverige søndag morgen den 2. februar er målrettet familier.

Stena Line sender således en decideret ”børnebåd” afsted kl. 9 med en masse aktivitete­r for børn i løbet af overfarten – f.eks. skattejagt, ansigtsmal­ing og minidisco.

En dagtur koster 99 kr. tur/ retur pr. person og kan altså bookes nu.

Faergen renoveres

”Stena Nautica”-faergen, som hidtil har sejlet Grenaa - Varberg, fortsaette­r med at sejle til Sverige fra Grenaa, men får en mindre opdatering inden åbningen af den nye rute. Restaurant­erne og barerne om bord renoveres, og hundene får et nyt hundehjørn­e.

Og i Halmstad arbejdes der i øjeblikket på en nybygget terminal med flere baeredygti­ge løsninger som solceller og grøn elektricit­et.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark