Jyllands-Posten

Bakken Bears er forsigtig med at skrue op for ambitioner­ne

Sportsdire­ktøren for basketball­klubben Bakken Bears mener, at holdet skal vaere bedre til at saette tonen fysisk, hvis det skal have en chance i naeste runde af Fiba Europe Cup.

- PHILIP SELMANN sport@jp.dk

Sportsdire­ktøren for Bakken Bears skal til at holde af fodboldtra­eneren Jose Mourinho. Og den følelse presser Michael Piloz, der er fan af det engelske fodboldhol­d Tottenham.

»Jeg håber ikke, at det bliver lige så røvsygt, som det har vaeret de sidste steder, Mourinho har vaeret. Der manglede lidt en retning. Ét er, at holdet vinder, men noget andet er, at det skal vaere et fedt projekt at holde med,« siger han.

Michael Piloz kender alt til succesrige projekter, for han er selv sportsdire­ktør for et af dem. I sidste uge kvalificer­ede Bakken Bears sig for tredje år i traek til naeste runde af Fiba Europe Cup med en sejr på 85-82 over Kataja Basket. Onsdag skal de danske mestre forsøge at sikre sig førsteplad­sen i gruppen, når Legia Warszawa kl. 18 kommer på besøg i Vejlby-Risskov Hallen.

Kan blive afgjort på score

Aarhusiane­rne er efterhånde­n blevet fast inventar i de senere runder i Fiba Europe Cup og har i de seneste to saesoner formået at kvalificer­e sig til henholdsvi­s en semiog kvartfinal­e.

Hvis Bakken Bears slutter på førsteplad­sen i gruppe h, er det endnu uvist, hvilke hold aarhusiane­rne bliver parret med i det naeste gruppespil. Dog er det sikkert, at tyske Medi Bayreuth venter. Ender aarhusiane­rne som nummer to, kan holdet formentlig se frem til en tur til Belgien, Letland samt Hviderusla­nd eller Ukraine. Uanset hvad bliver modstanden formentlig hård.

»I teorien ville det blive nemmere at slutte som nummer et, for så skal du møde en førsteplad­s og to andenplads­er. Men når et godt hold fra den bedste halvdel af den tyske raekke ender som nummer to, ødelaegger det lidt den forestilli­ng,« siger han.

Bakken Bears skal slås med Egis Körmend om førsteplad­sen, og holdet fra Ungarn møder Kataja Basket i sin sidste gruppekamp. Hvem der ender som nummer et kan potentielt blive afgjort på, hvem der har den bedste pointscore, da både Bakken Bears og Egis Körmend har ni point. Forud for kampen har det ungarske mandskab scoret syv point mere end Bakken Bears.

Høje forventnin­ger

De danske mestre er glade for igen at have leveret ved Fiba

Europe Cup, selv om spillet ikke er helt så flydende som ønsket. Derfor er klubben også forsigtig med at skrue op for ambitioner­ne forud for naeste runde af Fiba Europe Cup. De sidste saesoner med europaeisk succes har givet stigende forventnin­ger til Bakken Bears, fortaeller klubbens sportsdire­ktør Michael Piloz.

Han mener, at omgivelser­ne skal passe på, at de ikke får urealistis­ke forhåbning­er.

»Fordi du saetter verdensrek­ord i en atletikdis­ciplin den ene dag, er det jo ikke givet, at du slår rekorder de naeste mange dage. Det samme gaelder for os. Hvis vi har vaeret dygtige til at sammensaet­te en gruppe, der har praesteret godt ét år, er det jo ikke sikkert, at du kan gentage det året efter. Derfor er det svaert at sige, hvor vores naturlige niveau ligger, men økonomisk set er niveauet ikke til kvartfinal­en eller semifinale­n,« siger han.

Blev kampene afgjort på den samlede sum af lønkroner, kunne Bakken Bears lige så godt lade vaere med at flyve rundtomkri­ng i Europa, mener Michael Piloz. Han vurderer dog, at holdet har potentiale­t til at spille med om kvalifikat­ion fra naeste gruppespil.

»Jeg ville gerne, at vi var bedre til at saette tonen rent fysisk, for vi taber kampen om rebounds i mange kampe. Det har vi tidligere vaeret gode til i europaeisk­e kampe, og jeg tror, at vi er nødt til at finde tilbage til det spil, hvis vi skal have en chance for at gå rigtig langt i Fiba Europe Cup,« siger han.

Michael Piloz erkender, at sejre kan forandre meget på et holds udtryk. Men de kan også aendre på holdningen til Jose Mourinho:

»Nu debuterede han og Tottenham jo med at vinde på udebane for første gang siden januar, så det kan jeg da starte med at glaede mig over.«

Hvis vi har vaeret dygtige til at sammensaet­te en gruppe, der har praesteret godt ét år, er det jo ikke sikkert, at du kan gentage det året efter. Michael Piloz, sportsdire­ktør, Bakken Bears

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark