Jyllands-Posten

Højt hegn skal hindre børn i at stikke af

-

Børnehaven Bakkehuset i Skødstrup var ramt af ferie og sygdom, da to drenge for nylig kravlede over et hegn og forsvandt, uden at medarbejde­rne opdagede det. Der blev indkaldt en vikar på dagen, men vikaren blev syg og måtte gå hjem, så der kun var to medarbejde­re på arbejde, en paedagog og en paedagogme­dhjaelper, da drengene forsvandt.

Der er cirka 40 børn i børnehaven, men nogle var hjemme på dagen, oplyser dagtilbuds­lederen, som ikke har det praecise tal på, hvor mange børn der var i Bakkehuset den pågaeldend­e dag.

1

»Paedagogen vurderede, at de nok skulle klare det, men der skulle de have kontaktet en leder for at løse situatione­n,« siger Else Kjaer, der er dagtilbuds­leder for de kommunale daginstitu­tioner og dagplejen i Skødstrup.

Der var også en episode i Bakkehuset i foråret, hvor et barn kravlede over et hegn og stak af, uden at personalet opdagede det. Dengang blev hegnet forstaerke­t ved indgangen.

Hegn og procedurer

Efter den nye episode, der skete på børnehaven­s bagside, har børnehaven besluttet at forhøje hele hegnet ud mod det grønne område, selv om hegnet ifølge dagtilbuds­lederen opfylder højdekrave­t på 1,2 meter. Der har allerede vaeret en hegnsmand for at se på området.

»Vi har også talt om, hvad man skal gøre, når et barn bliver vaek, og jeg har vaeret rundt i alle afdelinger og indskaerpe­t procedurer­ne. Det sker heldigvis ikke så tit, at et barn bliver vaek, men det er godt at få opfrisket procedurer­ne og sørge for, at nye medarbejde­re er orienteret,« siger Else Kjaer.

Det er nu blevet indskaerpe­t, at der skal vaere mindst tre ansatte i Bakkehuset indtil kl. 16.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark