Jyllands-Posten

»Vi har vist, at vi kan bide skeer med dem«

Danmarks modstander i skaebnekam­pen har brugt bredden til at genvinde tronen.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk

»Det er fedt, når der er noget på spil.«

Med en dagligdag i ungarske Györ, der har vundet Champions League i de seneste to saesoner, ved Anne Mette Hansen alt om at praestere under maksimalt pres.

Den evne får hun også brug for, når Danmark fredag brager ind i Frankrig i en direkte kamp om en plads i mellemrund­en. Her skal Anne Mette Hansen bl.a. stå over for sin franske klubkammer­at, Estelle Nze Minko, der betegnes som en af verdens bedste spillere.

»Hun er meget skarp i sit fintespil og kan tage nogle meget lange skridt. Hun er en af mange dygtige spillere på et rigtig godt hold,« siger Anne Mette Hansen.

Frankrig fik en svag start på slutrunden, men har som vanligt spillet sig varm i løbet af turneringe­n. De forsvarend­e verdens- og europamest­re har ifølge Klavs Bruun Jørgensen vist sin eksplosivi­tet, spillemaes­sige utilregnel­ighed, kløgt med bolden og høje fart, men han haefter sig ved, at Danmark slog franskmaen­dene i en testkamp i marts.

»Vi har vist, at vi kan bide skeer med dem, og nu skal vi vise det i en gaeldende kamp,« siger han.

Holdet blev genrejst

Efter Frankrigs skuffende syvendepla­ds ved VM i 2015 vendte verdensmes­teren Olivier Krumbholz tilbage på posten som fransk landstraen­er, og straks fik han genrejst holdet. Siden hans comeback har Frankrig vundet medaljer ved samtlige slutrunder. De paene resultater er bl.a. kommet i hus via en fremragend­e kontrafase, et alsidigt forsvar med målmaend i verdenskla­sse og ikke mindst masser af rotation på holdet. Da holdet vandt VM-finalen i 2017, var ingen franskmaen­d på banen i mere end 37 minutter. Året efter var alle spillere ligeledes på banen, da holdet vandt EMfinalen over Rusland.

Louise Burgaard spiller til daglig sammen med flere af franskmaen­dene i mesterklub­ben Metz, og undervejs ved VM har hun sms’et med bl. a. Manon Houette og Grace Zaadi, der er blandt profilerne. Ifølge Louise Burgaard trives franskmaen­dene – ligesom Anne Mette Hansen i øvrigt – allerbedst under pres.

»Jeg har kaempe respekt for dem, og de skal nok vaere der, når det gaelder. Der venter os en svaer kamp, hvor vi skal spille meget discipline­ret, men selvfølgel­ig tror vi på det.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark