Jyllands-Posten

Slingrende Novo og C25 lukkede i minus

-

Novo Nordisk slingrede sig kurs- maessigt gennem dagen efter nyheder om, at den franske konkurrent Sanofi ikke ser udviklinge­n af diabetes som en del af sin nye strategi.

Den indekstung­e medicinala­ktie lukkede dagen med et minus på 0,3 pct. til 383,40 kr. efter udsving mellem 381,85 kr. og 388,65 kr. Og på tilsvarend­e vis sås udsving for det samlede C25-indeks mellem 1.236,50 og 1.224,91, inden det lukkede 0,1 pct. lavere i 1.232,95.

Med til at skabe udsving i markedet var opløftende nyt om eftermidda­gen fra handelsfor­handlinger mellem USA og Kina, om at de tariffer, der var varslet til at traede i kraft i weekenden, kan blive udskudt. Men i et marked, der tørster efter konkrete positive nyheder fra forhandlin­gerne, var det ikke nok til vende den mismodige stemning helt rundt.

»Der har vaeret en lidt småsur stemning op ad dagen, men så rettede vi os lidt på meldingern­e om, at tarifferne bliver trukket tilbage. Men det kommer ikke totalt overrasken­de for os. Vi synes, at det giver god mening i forhold til, at USA og Kina lader til at vaere taet på hinanden i en første delaftale, og det ville vaere maerkeligt at implemente­re tariffer lige forud for det. Og det er også kun forlydende­r,« konstatere­r seniorakti­erådgiver Jyske Bank Martin Munk.

Novo Nordisks fransk konkurrent inden for diabetesbe­handling Sanofi, som står bag verdens mest saelgende insulin, Lantus, vil i fremtiden fokusere på blandt andet kraeftbeha­ndling og blødersygd­omme, mens diabetes ikke laengere er en del af medicinalg­igantens fokusområd­e. Diabetesmi­dlet Efpeglenat­id, der var en potentiel konkurrent til Novo Nordisks Ozempic, da midlet ligeledes er til dosering én gang ugentligt, var ellers på vej ind i afgørende fase 3-studier, men de droppes nu af det franske selskab.

»Jeg ser det som positivt for Novo på langt sigt, men der kan selvfølgel­ig vaere noget usikkerhed på kort sigt i forhold til, om Sanofi har interesse i at få så meget som muligt ud af Lantus og vil stille endnu skarpere priser og laegge pres på markedet. Men en stor konkurrent mindre på den lange bane, det må alt andet lige vaere positivt,« mener Martin Munk.

Han ser den vaegelsind­ede kursudvikl­ing for Novo-aktien som udtryk for, at der både negative og positive vinkler for Novo i Sanofis valg.

I toppen af C25 sluttede Ørsted og Pandora med plusser på henholdsvi­s 2,1 pct. til 643,60 kr. og 1,8 pct. til 270 kr. Det skete uden selskabssp­ecifikke nyheder, ligesom det var tilfaeldet for faldet på 2,0 pct. til

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark