Jyllands-Posten

Kunstbedst­emor med slag i

Bente Scavenius er en kompetent kunstformi­dler i tv og en travl bedstemor.

-

Tv-seere kender Bente Scavenius som en vidende og dygtigt formidlend­e deltager i en raekke DR-programmer om kunst – vi naevner i flaeng ”Kunstquizz­en”, ”Kunsten at blive snydt” og ”Danmarks bedste portraetma­ler”.

Scavenius er uddannet kunsthisto­riker, og hendes fag »er blevet hendes liv«, som hun selv udtrykte det i et interview i Billed Bladet i 2018.

Hun er vokset op på godset Klintholm på Møn, der har vaeret i familiens eje siden 1798.

Det var et møde som 12årig med Rembrandts malerier på Rijksmuseu­m i Amsterdam, der gjorde udslaget for hendes livsbane.

Bente Christina Brønnum Scavenius, som hendes fulde navn er, blev student i 1967 efter at vaere flyttet til hovedstade­n og mag.art. i 1981.

Hun har siden undervist på universite­tet i København og Aarhus og udgivet en snes kunsthisto­riske bøger.

Blandt dem ”Hammershøi­s København” (2003) om maleren Vilhelm Hammershøi, hvis billeder fra tiden omkring 1900 har vundet stadig større internatio­nal opmaerksom­hed de senere år.

En travl bedstemor

Hun holder også foredrag om kunst, skriver artikler som kunstkriti­ker og holder i det hele taget dampen oppe arbejdsmae­ssigt, pensionsal­der eller ej.

Bente Scavenius har siden 1974 vaeret gift med skuespille­ren Joen Bille. De bor i Lille Strandstra­ede i København og har sommerhus på Møn.

»Vi er jo begge privileger­ede på den måde, at vi har vaeret fuldstaend­igt optaget af vores arbejde, uden at det har taeret på os på samme måde, som hvis vi havde haft et fysisk hårdt arbejde,« siger Bente Scavenius til Billed Bladet.

Parret har to børn, Beate Bille og Peder Bille, som begge er skuespille­re, samt en flok børnebørn.

»Jeg er en travl bedstemor,« siger Bente Scavenius om sig selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark