Jyllands-Posten

Mens spillerne graed over en ny kikser, blev landstraen­eren fredet

Danmark missede chancen for OL og sluttede som nummer ni ved VM – den dårligste placering i Klavs Bruun Jørgensens regeringst­id.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk KLAVS BRUUN JØRGENSEN, LANDSTRAEN­ER

Anne Mette Hansen var i chok og bandede løs. Kristina Jørgensen måtte afbryde et tv-interview, fordi hun knaekkede sammen i gråd. Louise Burgaard hvilede sine foldede haender på hovedet og stirrede ud i ingenting. Stine Jørgensen kunne ikke overskue andet end korte saetninger. Lotte Grigel gik forbi pressezone­n uden at kigge op fra cementgulv­et.

Ja, selv den normalt så snakkeglad­e landstraen­er var løbet tør for ord efter Danmarks VM-nedtur mod Serbien. Et uafgjort resultat, der betød dansk VM-exit – og ikke mindst en misset chance for en deltagelse ved OL i Tokyo naeste sommer.

»Jeg tror ikke, jeg har så meget at sige,« sagde Klavs Bruun Jørgensen i larmende stilhed under den ombyggede svømmearen­a i japanske Kumamoto.

Sjaeldent har et dansk kvindeland­shold vaeret så ramt, som tilfaeldet var onsdag middag. Sjaeldent har et uafgjort resultat kastet så mange tårer af sig. Nu skal Serbien i stedet spille om syvendepla­dsen natten til fredag, mens Danmark rejser hjem. Uden chance for at vende retur til Japan i sommeren 2020 og uden sejr i halvdelen af VM-kampene.

»Det er bare tomt. Jeg kan hugge hovedet af mig selv over ikke at have modet til sidst. Jeg skal komme drønende på, som jeg er allerbedst til, men det var ikke bare de sidste 20 sekunder, der gjorde det. Det var i hele kampen, at vi lavede fejl,« sagde Louise Burgaard med henvisning til kampens afslutning, hvor Danmark var i overtal og havde 20 sekunder til at sikre sig sejren.

Det skete ikke, og dermed skal holdet for anden gang i traek overvaere OL fra sofaen.

»Jeg tror ikke, jeg har forstået, hvor store konsekvens­er dette har, og hvor meget vi har tabt på gulvet,« sagde Louise Burgaard, der tilføjede, at hun ikke kommer til at sove i de naeste tre døgn.

»Lige nu er det svaert at se de positive ting. Jeg kan slet ikke rumme det. Jeg er så skuffet over mig selv og holdet. Det kan ikke siges nok gange. Det er bare for dårligt.«

Støtte fra chefen

Med det uafgjorte resultat ender Danmark som nummer ni ved VM – den dårligste slutrundep­lacering i Klavs Bruun Jørgensens regeringst­id. Så ubarmhjert­ig og sorthvid kan sport vaere. Ligesom mod Sydkorea, Tyskland og Norge havde Danmark ellers muligheden for at afgøre tingene, men chancerne blev misbrugt.

»Vi mangler den der tro på, at man godt kan klare det og ikke pisser helt almindelig­e bolde direkte ud over sidelinjen. Det bliver vi ved med. Desvaerre,« sagde Klavs Bruun Jørgensen.

»Det handler om at vaenne sig til de situatione­r. Når Norge står i sådan en situation, er der stor sandsynlig­hed for, at de kommer godt ud af det. Vi har også prøvet det nogle gange, men vi er kommet skidt ud af det naesten hver gang.«

Han afviste i minutterne efter skuffelsen at tage stilling til sin fremtid som landstraen­er.

»Lige nu er jeg ekstremt skuffet, rasende, ked af det og alle de følelser, man kan have, som er negative.«

Vi mangler den der tro på, at man godt kan klare det og ikke pisser helt almindelig­e bolde direkte ud over sidelinjen.

Hvordan ser det ud med din fremtid? Får dette nogen konsekvens­er?

»Jeg har heldigvis nået at drikke en øl, inden jeg kom herud, så det venter vi med.«

Når du siger, at du venter, betyder det så, at du er i tvivl, om du skal fortsaette?

»Jeg siger, at jeg – som vi plejer – evaluerer med forbundet bagefter, og så tager vi det stille og roligt derfra.«

Ifølge Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold Forbund, havde man sat naesen op efter mere ved VM, men han har tillid til Klavs Bruun Jørgensen, der i fjor forlaenged­e sin kontrakt til 2021.

Hvordan er landstraen­erens situation?

»Klavs er landstraen­er som før,« lød det fra sportschef­en.

Har du den rigtige landstraen­er?

»Ja, ellers havde jeg skiftet ham ud.«

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark