Jyllands-Posten

Traette serbere ødelagde dansk comeback

Danmark var bagud med seks mål – men kom igen. Det var bare ikke nok til sejr.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk

Klavs Bruun Jørgensen bøjede straks hovedet.

Den afslutning vil landstraen­eren med garanti huske i mange, mange måneder. En scoring i de døende sekunder havde ellers vaeret nok til en sejr, men Anne Mette Hansens

afslutning gik ikke i mål, og derfor sluttede VM onsdag middag i en dansk nedtur i Japan.

Det uafgjorte resultat på 26-26 mod Serbien, der betyder, at Danmark ikke skal spille en afgørende kamp om syvendepla­dsen, der vil udløse en billet til OL-kvalifikat­ionsspille­t, kom efter et fejlfyldt opgør, hvor danskerne halsede efter.

Der var selvfølgel­ig Sandra Toft, men ellers var det småt med dansk succes i første halvleg. Normalt så kløgtige Line Haugsted havde slet ikke kontrol over det danske forsvar, der isaer i midtzonen blev splittet ad. Det kunne man undre sig over, når meget af optakten havde handlet om at kontroller­e spillet omkring den 93 km tunge stregspill­er Dragana Cvijic.

Havde store chancer

Samtidig havde danskerne endnu en gang alvorlige udfordring­er i angrebsspi­llet. Størrelsen på flere af chancerne kunne man ikke klage over, men både Mie Højlund, Mia Rej og Anne Mette Hansen havde det svaert. Tilmed var det bemaerkels­esvaerdigt, at Danmark skulle bagud med seks mål i første halvleg, før der blev skiftet ud.

Med flere håbløse beslutning­er efter pausen gjorde de traette serbere ellers, hvad de kunne for at hjaelpe Danmark tilbage i kampen, og det lykkedes også danskerne at komme i front efter at have tvunget Serbien til at ty til syv mod seks-spillet.

Chancerne for at afgøre det hele var store, men det kiksede for Lotte Grigel og co. En serbisk udligning 20 sekunder før tid satte arenaen i kog, og trods timeout, dansk overtal og en god skudchance missede Danmark sejren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark