Jyllands-Posten

”Danmark” skruer op for priserne

2019 har budt på markant højere skadesudgi­fter end ventet, og det rammer nu 2,5 mio. kunder i form af stigende priser.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

Størstedel­en af de 2,5 mio. kunder i Sygeforsik­ringen ”Danmark” skal dykke dybere i lommerne, når de naeste år skal betale for at vaere medlem af det populaere sygeforsik­ringsselsk­ab.

I et netop udsendt medlemsbla­d varsler selskabet, at priserne – det løbende kontingent – naeste år stiger med op til 4,7 pct.

»Skadesudgi­fterne i 2019 har vaeret markant højere, end vi havde forventet, og kontingent­stigninger­ne afspejler simpelthen merudgifte­n i de enkelte grupper,« siger Lone Ellersgård, kommunikat­ionschef i Sygeforsik­ringen ”Danmark”.

Det er den ene del af forklaring­en. Den anden del er, at selskabet fastslår, at de stigende udgifter »ikke forventes at blive mindre i det kommende år«, fremgår det af medlemsbla­det.

Rammer forskellig­t

For kunderne rammer prisstigni­ngerne forskellig­t, alt efter hvilken af de fem sundhedsgr­upper man er medlem af.

Det største prishop rammer den populaere gruppe 5, der huser størstedel­en af sygeforsik­ringens medlemmer. Naeste år vil gruppe 5medlemmer således opleve, at den årlige pris stiger 4,7 pct. til 1.520 kr.

I den anden ende af skalaen finder man de hvilende medlemmer med en såkaldt basissygef­orsikring, der helt slipper for et prishop, idet den årlige pris fastholdes på 396 kr.

De ekstraordi­naert store udbetaling­er af tilskud i 2019 skyldes ifølge Sygeforsik­ringen ”Danmark” isaer stigende udgifter til tandbehand­ling, fysioterap­i og medicin.

 ??  ?? Sygeforsik­ringen ”Danmark”, der bl.a. giver tilskud til tandlaegek­onsultatio­ner, har oplevet et markant hop i skadesudgi­fterne. Derfor skrues der nu op for medlemsbet­alingen. Arkivfoto: Steen Wrem.
Sygeforsik­ringen ”Danmark”, der bl.a. giver tilskud til tandlaegek­onsultatio­ner, har oplevet et markant hop i skadesudgi­fterne. Derfor skrues der nu op for medlemsbet­alingen. Arkivfoto: Steen Wrem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark