Jyllands-Posten

Danskerne sender milliarder af kroner til udenlandsk­e webshops

Danskerne bruger rekordmang­e penge på nettet, og en tredjedel af disse penge ender i udlandet, viser en analyse.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Danskerne handlere mere og mere på nettet – det er efterhånde­n en kendt melodi. En nye undersøgel­se fra Dansk Erhverv spår endda, at vi ved udgangen af 2019 slår rekord i antal milliarder brugt på nethandel. Og en tredjedel af disse penge går ikke til danske butikker, men til udenlandsk­e.

146 mia. kr. Så mange penge forventer Dansk Erhverv, at danskerne har brugt på onlinehand­el, når året er omme. Det er 13 pct. mere, end vi brugte sidste år, så kurven fortsaette­r altså opad.

Det er bare kun lige lidt over halvdelen af vores køb, som vi gør på danske websider. Ifølge undersøgel­sen vil danskerne have brugt i omegnen af 48 mia. kr. på udenlandsk­e webshops i 2019 mod 98 mia. kr. på danske onlineside­r.

Og det skyldes flere forskellig­e ting, forklarer Dansk Erhvervs markedsdir­ektør, Henrik Hyltoft.

Først og fremmest haenger efterspørg­slen sammen med sortimente­t. De udenlandsk­e webshops kan i høj grad tilbyde noget, som ikke er at finde i de danske. Dernaest spiller prisen også ind. Mange udenlandsk­e webshops ligger naturligvi­s ikke under for den danske moms og kan derfor tilbyde varer til lavere priser.

»Vi er generelt kritiske over for sider som Wish, der er billige, men ikke lever op til hverken EU-regler eller danske standarder og krav,« siger han.

Også erhvervsmi­nister Simon Kollerup har tidligere vaeret ude at advare mod at handle på platforme som Wish. Sikkerheds­styrelsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark