Jyllands-Posten

Glenn Rossen betalte 5,1 mio. kr. for 100 kvm, men fik kun 80 – nu roser han nyt lovforslag

Glenn Rossen blev vildledt i forbindels­e med et boligkøb. Sager som hans er grunden til, at regeringen nu lancerer et nyt lovforslag, der skal give vildledte forbrugere mere tid til at klage over uvederhaef­tige virksomhed­er.

- RANE VON BENZON rane.v.benzon@jp.dk

Glenn Rossen følte sig staerkt vildledt, da han i 2017 flyttede ind i sin spritnye bolig. Men en overskrede­t foraeldels­esfrist gjorde det bøvlet for ham at gøre noget ved sagen.

Fremadrett­et vil kunder, der havner i en lignende situation, få gavn af et nyt lovforslag fra regeringen, der skal sikre, at personer, der bliver ofre for vildledend­e markedsfør­ing, får en laengere tidsfrist til at klage.

Glenn Rossen er godt tilfreds med regeringen­s bud på en løsning.

»Jeg synes da kun, det lyder ret og rimeligt,« siger han, der til dagligt arbejder som it-konsulent.

Glenn Rossens sag drejer sig kort om, at han i 2015 købte en projektlej­lighed på 100 kvm for 5,1 mio. kr. Da han flyttede ind i 2017, var lejlighede­n 20 kvm mindre, end han havde fået oplyst i salgsmater­ialet.

Han klagede til Forbrugero­mbudsmande­n, men hun måtte opgive at politianme­lde saelger, fordi sagen var mere end to år gammel. Den sag beskrev JyllandsPo­sten i foråret.

Glenn Rossen har sammen med cirka 30 andre boligejere fra Kaerholm i København i stedet rejst et civilt søgsmål mod ejendomsud­vikleren NPV for vildledend­e markedsfør­ing, da Forbrugero­mbudsmande­n ikke kunne gå ind i sagen. Han fortaeller, at regeringen­s nye lovforslag giver en tro på, at de kan vinde retssagen, men han mener samtidig, at forslaget udstiller nogle mangler.

»Det er jo en accept af, at den lovgivning, der har vaeret på området, ikke har vaeret tilstraekk­elig,« siger han.

Glenn Rossen haefter sig også ved, at Forbrugerr­ådet

Taenk og brancheorg­anisatione­n Danmarks Ejendomsma­eglerforen­ing, DEF, i mandags blev enige om, hvordan man skal opgøre kvadratmet­ermålet, når man saelger boliger. I stedet for at bruge de ydre mål, som står i tinglysnin­gen, anvendes fremadrett­et de indre mål.

Både regeringen­s lovforslag og aftalen mellem Taenk og DEF er tiltag, som traekker tråde til Glenn Rossens sag.

»Set i bagklogska­bens klare lys er det egentlig noget af det, jeg er glad for, er kommet ud af dette. Der er jo ikke nogen, der kan forholde sig til de kvadratmet­ermål, der står på tinglysnin­gen,« siger han.

Selv om han er godt tilfreds med de forskellig­e tiltag, er han stadig traet af retssagen og har endnu ikke vaennet sig til at bo på den mindre plads.

»Jeg mangler de 20 kvadratmet­er. Det er i stort set alle rum, jeg lige mangler nogle kvadratmet­er,« siger han og tilføjer:

»Jeg troede egentlig, at dette skulle vaere mit sidste boligkøb, men det kan jeg godt vaere i tvivl om nu.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark